Hirdetés

Döbbenetes percek a Heti Naplóban – a 107 éves Feri bácsi elárulja a hosszú élet titkát

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Hangszereken játszik, facebookozik, 10 unokája, 18 unokája és 4 ükunokája van a 106 éves Bakó Ferencnek, aki az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorban elárulta a hosszú élet titkát.

Ő lehet az utolsó élő magyarok egyike, akik az Osztrák-Magyar Monarchia idején születtek: Bakó Feri bácsi november 9-én lesz 107 éves, Fertőszentmiklóson él a lányánál. Több hangszeren játszik ma is, énekel és lelkesen facebookozik - igaz, ezt őt firkálásnak nevezi. 

“Volt olyan firkám, amit majdnem 600-an likeoltak” - mondta nevetve a Heti Napló kamerái előtt a férfi, aki olyan gyorsan chatel, mint a fiatalok, és mindenre kíváncsi, ami a világban történik. “Vannak levelezőtársai Angliából, Izraelből és még a Fülöp szigetekről is, az okoseszközök használatára pedig senki nem tanította, mindent magától sajátított el” - mondta a Nap Hírének Berecz Péter, az ATV riportere.

„Nem tudom, hogy internet nélkül mit csinálnék. Fogalmam sincs. Ha komolyan vesszük, lehet mondani, hogy világsztár vagyok. Mert egyedül vagyok. Nincsenek öregebbek az interneten” - magyarázza Feri bácsi a vasárnap este adásba kerülő riportban. 

Hogy hogyan élte túl a háborút, miért nem ismeri a büszkeség kifejezést, és mi az az egyedüli dolog, amitől nagyon fél? Valamint: szerinte mi a hosszú élet titka? Vasárnap este az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorból természetesen kiderül, mint ahogyan az is, hogyan tör az állam orra alá borsot Feri bácsi azzal, hogy ilyen sokáig él.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés