Hirdetés

Itt a vád: bosszúból ölte meg lányait az aszódi apa

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Az ügyészség szerint kitervelten, aljas indokból ölte meg két lányát az az aszódi férfi, aki tavaly vetett véget gyermekei életének.

police.hu

Vádat emelt a Pest Vármegyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki a hozzá láthatásra érkező két lányát álmukban ölte meg. A lányok 14 és 16 évesek voltak. Bár a gyerekek féltek az apjuktól és nem akartak menni hozzá, a bírósági ítélet miatt az anyának muszáj volt kéthetente átadnia őket a férfinak.

Az ügyészség vádiratában az olvasható, hogy a tragikus, 2022. májusi hétvége előtt a férfi már baltát és munkáskesztyűt vásárolt a tervezett gyilkosság elkövetéséhez, továbbá végrendeletet, és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó bíróságnak. Mint írják, a férfi a válás után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy közös gyermekeikkel végez, majd öngyilkos lesz.

Miután a két lány elaludt az apa aszódi lakásában, a férfi munkáskesztyűt húzott, magához vette a baltát, majd egymás után bement az alvó sértettekhez, és a fejükre, illetve a felső testükre több ízben is lesújtott. A csapások következtében a lányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy pár percen belül életüket vesztették, azt azonnali orvosi beavatkozás sem mentette volna meg őket.

A férfi a holttesteket betakarta, megmosakodott, átöltözött, a konyhában elhelyezte a végrendeletét, majd elhagyta a lakást.

Másnap Adácson megpróbált egy 90 km/h sebességgel közlekedő tehervonat alá ugorva öngyilkosságot elkövetni. A férfi ugyan súlyos sérüléseket szenvedett el, de életben maradt.

A Pest Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. 

A főügyészség a vádiratban tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés