Hirdetés

Nem emlékszik semmire - állítja a magyar apa, aki megölte a lányait

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy 14 és egy 16 éves lány holttestét találták meg még tavaly májusban. Az apjuk ölhette meg mindkettőjüket, a férfi később öngyilkos akart lenni. Íme a brutális gyilkosság borzalmas részletei.

police.hu

Szörnyű tragédia rázta meg az országot tavaly májusban. Láthatásra vitte két lányát édesanyjuk az apjukhoz Aszódra. Az apa éjszaka, május 20-áról 21-ére virradóraálmunkban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács településre autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét, majd egy arra közlekedő mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. 

A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok ugyanis nem voltak nála.

A férfi hetekig nem volt kihallgatható állapotban, miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték.

Az anyjuk közben aggódva kereste a lányait, akikre napokkal a tragédia után, május 26-án találtak rá. Az aszódi társasházból egy szomszéd hívta ki a rendőrséget, az apa lakásából ugyanis furcsa szag áradt. A járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Itt találtak rá a testvérpárra, a 14 és a 16 éves lány holtan feküdten a szobájukban.

Május 21: "End"

Hivatkozás másolása

Az aszódi lakást, valamint a férfi Adácson hagyott autóját érintő helyszíni szemle közel 24 órán át tartott. A folyamatosan érkező adatokat, információkat elemezték, értékelték, a lefoglalt bűnjeleket - többek között az elkövetéshez használt, nagyobbik lánya ágyában megtalált baltát, a lakásban talált összes kést, valamint otthoni naptárának bejegyzéseit (május 21: „End”) – megvizsgálták. Feltérképezték és időrendbe szedték L. Tamás mozgását, ezek alapján igyekeztek percről percre rekonstruálni a végzetes éjszaka és az az után történteket.

A férfi egészségi állapotában 2022. június 20-án állt be változás, a kórházból elbocsátották. Az ezt követő útja, a menetrend az előre meghatározottak szerint történt: rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumának kihallgatójába.

Öt minősítő körülménnyel - előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva - súlyosított emberölés bűntettével gyanúsították meg. L. Tamás nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt.

A végzetes éjszakán L. Tamás bement már alvó lányaihoz. Először kisebbik gyermekével végzett, majd nagyobbik lányára sújtott le több baltacsapással, miután egy késsel megszúrta. Mindkét gyermek halálát vérvesztéses sokk okozta.

Nem akarta bántani a gyerekeit, mégis megtette

Hivatkozás másolása

Időközben az emberölés súlyosító körülményeit négyre apasztották (az ügy előre haladtával gyűlő információk alapján az aljas indokból történő elkövetés nem volt megállapítható), illetve L. Tamást büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, tekintettel arra, hogy letartóztatása végrehajtási helyét a bíróság 2022 augusztusában megváltoztatta. 

Többször kihallgatták, ám minden alkalommal az állította: nem emlékszik a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott: „a gyerekeket nem akartam bántani”.

Az igazságügyi szakértők szerint a férfi a tette, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban.

A válása miatt dühödött be

Hivatkozás másolása

Szakvéleményükben kitértek arra is, az emlékezetkiesés nagy valószínűséggel a védekezés módjának tekinthető, nem szenvedett ugyanis olyan sérülést, amely károsította volna az emlékezeti funkciókat. Az orvosok számára sem szolgált tettére magyarázattal, a szakértői vizsgálatok alapján vélelmezhetően a válása miatt megélt kudarcok, sérelmek gerjedtek haragra, cselekedetét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya L. Tamás ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés