Hirdetés

Baj van a magyar határon, folyamatos a rendőri intézkedés

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 11 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4801-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6381-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 32 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Közben Volodimir Zelenszkij bejelentette, hogy leváltotta Valerij Zaluzsnyij tábornokot. Az ukrán szárazföldi erők 58 éves parancsnokának tulajdonították, hogy a háború első hónapjában ő vezette Kijev védelmét, majd 2022 őszén sikeres ellentámadást vezényelt le az északkeleti Harkiv régióban. Az ukrán közvélemény nem fogadta örömmel a bejelentést, ahogyan azt sokan várták. Zelenszkijt még a saját közösségimédia-oldalain is támadták a kommentelők, akik egyértelműen kifejezték csalódásukat és azt, hogy Zaluzsnijt támogatják. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés