Hirdetés

Pánik és menekülés: most jött a rendőrség közleménye a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 10 500-an érkeztek Ukrajnából pénteken.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5039-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5512-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Bajban Zelenszkij?

Hivatkozás másolása

Mi is beszámoltunk róla, hogy Volodimir Zelenszkij csütörtök este bejelentette, hogy leváltotta Valerij Zaluzsnyij tábornokot. Az ukrán szárazföldi erők 58 éves parancsnokának tulajdonították, hogy a háború első hónapjában ő vezette Kijev védelmét, majd 2022 őszén sikeres ellentámadást vezényelt le az északkeleti Harkiv régióban. 

Az ukrán közvélemény nem fogadta örömmel a bejelentést, ahogyan azt sokan várták. Zelenszkijt még a saját közösségimédia-oldalain is támadták a kommentelők, akik egyértelműen kifejezték csalódásukat és azt, hogy Zaluzsnijt támogatják. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés