Hirdetés

Senkinek nem kegyelmeznek Ukrajnában Putyinék, gyerek is van az áldozatok között

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Oroszország pénteken kora reggel légicsapásokat indított számos ukrán város ellen, Kijevtől a középső és déli régiókig, a média eddig öt halottról számolt be.

Az Interfax Ukrajna hírügynökség szerint éjfél után robbanásokat jelentettek a közép-ukrajnai Dnyipróból, Kremencsukból és Poltavából, valamint a dél-ukrajnai Mikolajivból is - írja az MTI.

Dnyipro polgármestere, Borisz Filatov Telegram-bejegyzése szerint egy fiatal nő és egy hároméves gyermek meghalt. Ihor Taburec, a közép-ukrajnai, Cserkaszi terület katonai közigazgatása vezetője arról tájékoztatott, hogy Uman városában rakéta csapódott egy többemeletes társasházba, amely kigyulladt, három ember meghalt és nyolc megsebesült.

Az Interfax Ukrajna hírügynökség és a közösségi médiahálózatok országszerte légiriadókról adtak hírt, és robbanásokról számoltak be, közben Kijevben is robbanások voltak. 

Az elmúlt napokban több borzalmas csapásról is beszámoltunk, Kupjanszkban egy múzeumba csapódott rakéta, Mikolajivban pedig lakóházakat is eltaláltak az oroszok

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés