Hirdetés

Kitiltják a turistákat Velencéből? Brutális szigorítást vezettek be a városban

Nap Híre portré Nap Híre

Élénk felháborodást váltott ki az olaszországi Velencében, hogy az önkormányzat belépési díjat kér az egy napra érkező turistáktól. Igaz, a fizetős belépés kísérleti jellegű. Alig egy hónapig tesztelik, hogy kevesebb lesz-e a látogató, de még így is tüntettek a helyi lakosok ellene. Szerintük ugyanis ezzel aligha lehet elriasztani az utazókat. 

A szokásosnál szigorúbban méregetik az érkező turistákat az ellenőrök Velence bejáratánál. Csütörtöktől ugyanis a lagúnák városa 5 eurós, átszámítva mintegy 2000 forintos belépődíjat kér az egy napra érkező turistáktól - közölte az ATV Híradó.

A helyi lakosok azonban nem elégedettek a városvezetés döntésével, amit a tudtukra is adtak egy demonstráción. Több százan tüntettek, tiltakozásul az új rendszer ellen. Szerintük ugyanis így aligha lehet csökkenteni a turisták számát. 

A város vezetésének tagjai azonban a belépődíj bevezetésétől remélik, hogy kevesebb lesz a látogató. A főszezonban ugyanis mozdulni sem lehet az alig 50 ezer lakosú Velencében, amely tavaly például 20 millió turistát fogadott. Közülük csak minden második maradt egy napnál tovább. 

"Meg kell találnunk az egyensúlyt a helyi lakosok és a turisták között. Így most 29 napon át belépési díjjal igyekszünk elvenni a kedvét azoknak, akik csak egy napra érkeznének, aztán majd meglátjuk, hányan jönnek"

- mondta Simone Venturini önkormányzati illetékes.

A díjat előre be kell fizetni az interneten, bár a helyszínen is van lehetőség jegyet venni, ha valakinek nincs okostelefonja. Nem ellenőriznek mindenkit érkezéskor, az ellenőrök szúrópróba-szerűen kérik a jegyeket. Ha valaki elmulasztja megvenni a belépési díjat, akár 300 eurót, átszámítva csaknem 120 ezer forintot is fizethet büntetésként. 

Velencében egyébként más változások is vannak. A város megtiltotta, hogy a nagy óceánjárók behajózzanak a lagúnákba, és a turistacsoportok méretét is korlátozták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés