Hirdetés

Putyin őrjöng, bestiális dolgot művelt Ukrajnában, nincsenek szavak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Becsapódott egy orosz SZ-300-as rakéta a kelet-ukrajnai Kupjanszk város központjában található múzeumba. A rakétatámadás következtében két ember életét vesztette, legalább 10-en pedig megsebesültek, többen a romok alatt rekedtek.

Az első hírek még arról szóltak, hogy egy ember veszítette életét a keddi támadásban, azonban az ukrán katasztrófavédelem később közölte, hogy újabb holttestre bukkantak a romok eltakarítása közben. A tájékoztatás szerint két nő halt meg a rakétacsapásban, a tíz sérült közül pedig négyet kórházba szállítottak - közölte az ATV.

A támadást követően Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-csatornáján úgy fogalmazott, hogy "Oroszország mindent megtesz azért, hogy megsemmisítse Ukrajnát".

A terrorista ország mindent megtesz azért, hogy teljesen elpusztítson minket. A történelmünket, a kultúránkat, a népünket. Barbár módszerekkel öli az ukránokat. Egyetlen pillanatra sem szabad erről elfeledkeznünk. Muszáj válaszolnunk és fogunk is

- hangsúlyozta az elnök, akinek a kabinetfőnöke később közölte, hogy az oroszok SZ-300-as rakétákat használtak a brutális támadás során.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés