Hirdetés

Rettenetes tragédia: tűzvész pusztított egy társasházban, háromnapos gyászt rendeltek el

Nap Híre portré Nap Híre

Négy ember életét vesztette, 19-en eltűntek egy épülettűzben a kelet-spanyolországi Valenciában - közölték a helyi hatóságok péntek hajnalban.

A lángokat egész éjjel oltották a tűzoltók a 138 lakásos komplexumban, amelyet továbbra is hűtenek, de egyelőre nem tudtak bejutni az épület belsejébe. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint 14 embert szállítottak kórházba, köztük hat tűzoltót és egy gyereket is, többségüket füstmérgezés gyanújával. A sérültek ellátására tábori kórházat alakítottak ki a helyszínen.

A társasház lakói közül többeket az erkélyekről mentettek ki tűzoltósági daruval a lángoló épületből. Éjszakára buszokkal szállították őket a város különböző szállodáiba, és gyűjtést indítottak számukra, mert a tűzben mindenüket elveszítették - közölte az MTI. 

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert, a hatóságok annyit közöltek, hogy a lángok az ötödik emelet egyik lakásából indultak ki, és terjedtek el a két épületből álló tömbben, amely reggelre teljesen kiégett.

Az első vélemények szerint a gyors terjedéshez hozzájárult az erős, óránként 50-60 kilométeres erősségű szél, valamint az épület burkolatának poliuretán anyaga is.  A tűz nagy kiterjedése miatt a közeli városokból, Alicantéból és Castellónból is vezényeltek át tűzoltóegységeket, valamint bevonták a katonaság speciális egységét.

A tragédia miatt Valencia városa háromnapos hivatalos gyászt rendelt el.

Ausztráliában is tűzvész pusztít

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, az ausztráliai Victoria állam nyugati részén több mint kétezer embert szólítottak fel csütörtökön arra, hogy meneküljenek el a bozóttűz elől. Az állami katasztrófavédelmi szolgálat azt közölte Raglan és Beaufort lakóival, hogy hagyják el a várost, induljanak kelet felé a Melbourne-től 95 kilométerre nyugatra fekvő Ballaratba. Ballarattól északnyugatra mintegy 50 négyzetkilométernyi területen pusztítanak a lángok. Nyugatabbra egy hasonló méretű területen tombol a tűz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés