Hirdetés

Katasztrófális a helyzet Ausztráliában, több ezer ember kénytelen menekülni

Nap Híre portré Nap Híre

Az ausztráliai Victoria állam nyugati részén több mint kétezer embert szólítottak fel csütörtökön arra, hogy meneküljenek el a bozóttűz elől.

Az állami katasztrófavédelmi szolgálat a mintegy kétezer embernek otthont adó Raglan és Beaufort lakóit, valamint a környező területeken élőket figyelmeztette a veszélyre, és hogy amíg még biztonságos, hagyják el a várost, induljanak kelet felé a Melbourne-től 95 kilométerre nyugatra fekvő Ballaratba. Ballarattól északnyugatra mintegy 50 négyzetkilométernyi területen pusztítanak a lángok. Nyugatabbra egy hasonló méretű területen tombol a tűz.

Jason Hefferman, a vidéki tűzvédelmi hatóság vezetője az ABC News televíziónak azt mondta: arra számítanak, hogy a következő egy-két órában a tűz kiterjedése gyorsan nőni fog, a környéken élőknek pedig most kell életbe léptetniük az ilyen esetekre kidolgozott túlélési tervüket. Az állam nagy területein tűzriadó van érvényben, és a helyi meteorológiai intézet csütörtökön a forró, száraz szél és a lehetséges zivatarok miatt több körzetre is rendkívüli figyelmeztetést adott ki.

A hőmérséklet délután - hely idő szerint - 15 órakor 40 Celsius-fok felett volt az állam északnyugati részén.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés