Hirdetés

A turisták ellen küzdenek a magyarok kedvenc üdülőhelyén: durva lépés jön

Nap Híre portré Nap Híre

Barcelona már egy ideje küzd a túlturizmus ellen.

A katalán főváros a túlturizmus ellen most újabb intézkedést hozott: csökkenteni fogják a központi kikötőbe befutó sétahajók számát. A környezetszennyezés redukálása érdekében bizonyos mólók, köztük a World Trade Center és a Muelle Barcelona Norte északi kikötője többé nem fogad ilyen típusú hajókat, azoknak a déli kikötőben kell megállniuk.

Mindez azt jelenti, hogy az utasoknak harminc percet kell buszozniuk, hogy a nyitva maradt mólókról bejussanak a városközpontba. Az új szabályok várhatóan október 22-től lépnek életbe - írja a  Roadster.

Ada Colau, Barcelona polgármestere először 2019-ben tett ígéretet arra, hogy korlátozni fogják a városba érkező sétahajók számát.  "Olyankor több ezer ember érkezik egyszerre. Nagy részük csak néhány órát marad Barcelonában, és az itt tartózkodásuk nagymértékben a belvárosra koncentrálódik. Az összeomlás érzetét keltik" – mondta.

Egy új elemzés szerint néhány úti cél már komoly kihívásokkal néz szembe a túlturistásodás miatt. Sok utazó szeret feltérképezetlen területeket és olyan feltörekvő úti célokat felkeresni, amelyeket még nem érintettek tömegek. Jó néhány közülük viszont már nem igazán tud elrejtőzni.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy Velencében is léptek, és turistaadóval próbálják távol tartani a nagy tömeget. "Ötven éve halljuk, hogy Velencét megszállják a turisták, és több évnyi tétlenség után itt az ideje, hogy döntsünk, és tegyünk valami kézzelfoghatót" - mondta Luigi Brugnaro polgármester. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés