Hirdetés

Tucker Carlson brutálisan nekiment Zelenszkijnek - mutatjuk, miért

Morvay Péter portré Morvay Péter

Mint arról már korábban beszámoltunk, miután a Fox megvált a legnépszerűbb műsorvezetőjétől, Tucker Carlson a Twitteren jelentkezik új műsorával. 

Legújabb műsorában azt a kérdést tette fel, vajon miért is áll az Egyesült Államok a szövetségeseivel együtt háborúban Oroszországgal? 

Carlson válasza egyértelmű: a Putyin elleni és az Ukrajnáért folytatott háború 

valójában a demokráciáért folytatott háború. 

Tucker Carlson a Twitteren jelentkezik új adásaival
Tucker Carlson a Twitteren jelentkezik új adásaival Twitter

Legalábbis ez az általános indoklás, amelyet a műsorvezető számos idézettel támaszt alá. 

„Ahogy az elnök számos alkalommal elmondta, támogatjuk az ukrán népet a demokráciájukért vívott harcban” – ezt Karine Jean-Pierre fehér házi sajtótitkár mondta.

„A demokráciának győznie kell. Az ukrán nép harcol a demokráciájáért, és ezzel a miénkért is.” 

– állítja Nancy Pelosi volt kongresszusi házelnök.

De nem csak a demokrata vezetők azonosítják az ukrajnai háborút a demokráciával. John Cornyn republikánus szenátor például ezt mondta:

"Zelenszkij elnök és az ukránok jobbra fordították a történelem menetét, és mi egyértelműen az ukrán nép mellett állunk harcukban, azért, hogy az ország szuverén demokrácia maradhasson.”

Tucker Carlson szerint azonban az amerikai elkötelezettségre azonban hideg zuhanyként érkezett, hogy Volodimir Zelenszkij egy televíziós interjúban arra a kérdésre, hogy megtartják-e jövőre a következő választást Ukrajnában, kitérő választ adott:

Ha nem lesznek háborús idők és nem lesz statárium, és nem lesz háború – mondta az ukrán elnök, aki szerint „választásokat békeidőben kell tartani, 

a törvény szerint háború alatt nincsenek választások.”

Mint Tucker Carlson megjegyezte, nagy baj lenne, hogy Nancy Pelosinak igaza lenne, és Zelenszkij lenne az amerikai demokrácia védelmezője, aki - a műsorvezető értékelése szerint - simán elnapolja a jövőre esedékes választást a háborúra hivatkozva. "A demokráciáért vívott háborúk mindig a demokrácia működésének megszüntetésével járnak. Ezért szeretik a háborúkat annyira a vezetőink" - értékelt a Foxtól kirúgott műsorvezető Twitter-csatornáján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés