Hirdetés

Így mentettek ki egy gyereket a romok alól a földrengés után

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A törökországi és szíriai földrengés után napvilágot látott egy videó arról, hogy kihoztak a romok alól egy gyereket.

A Reuters felvételen az látható, ahogy a tűzoltók Azaz városában kiemelik a törmelékek alól a picit és biztonságos helyre viszik. Mutatjuk az ATV TikTok videóján:

Több mint 380 halottja és csaknem 1000 sérültje van eddig a hétfő hajnali földrengésnek Szíria északi részén az arab ország állami médiája és a lázadók ellenőrizte területek mentőszolgálata szerint. A szíriai állami média azt közölte, eddig 239 halottról és 648 sérültről tudnak a Damaszkusz ellenőrizte Aleppó, Hama, Idlib és Tartúsz tartományból.

Szíria lázadók ellenőrizte térségéből a "fehérsisakosok" néven is ismert, nem hivatalos Szíriai Polgári Védelem (SCD) azt közölte, már 147 halottról és 340 sérültről tudnak, valamint több százan rekedtek a romok alatt.

Bászil Termanini, a szervezet vezetője azt mondta, az áldozatok zöme Aleppó tartomány lázadók ellenőrizte részén és Idlibben van. Az SDC azonnali nemzetközi segélyt sürgetett.

Az al-Ihbarija állami tévécsatorna korábbi jelentése szerint további utórengéseket is észleltek Szíriában. Bassár el-Aszad szíriai elnök válságtanácskozást hívott össze. A 7,8-as magnitúdójú rengések epicentruma Törökország déli részén volt, a legnagyobb az amerikai földtani intézet szerint 18 kilométer mélyen, Gazianteptől körülbelül 33 kilométerre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés