Hirdetés

Top8 legjobban dráguló élelmiszer Magyarországon - lista

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A fél ország megdöbbent a számoktól

Hivatkozás másolása

Arról már beszámoltunk, hogy a KSH legdrissebb adatai alapján júliusban a fogyasztói árak átlagosan 13,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit

Érdemes azonban megnézni, hogy mely élelmiszerek drágultak a legjobban hazánkban, bőven az átlag felett.

Egyre kevesebb termék kerül a kosarakba egy szombati nagybevásárláson
Egyre kevesebb termék kerül a kosarakba egy szombati nagybevásárláson

A Pénzcentrum összeállítása alapján a "győztes" termék Magyarországon a (1.) 200-250 grammos tejes margarin lett, ami 81 százalékkal drágult egy év alatt. A dobogó második fokára fért fel a (2.) rétesliszt kilója, aminek az ára 80 százalékkal magasabb most átlagosan, mint tavaly ilyenkor.

A csúcsdrágulás harmadik helyezettje a kenyér, mégpedig a (3.) félbarna kenyér, aminek az átlagos fogyasztói ára 72 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban - olvasható a lap cikkében.

Egyetlen naptári év alatt a (4.) trappista sajt és a (5.) fehér kenyér, kilója 71 és 70 százalékkal kerül többe most, mint egy naptári évvel ezelőtt. A lap összeállítása alapján a legjobban dráguló termékek között szerepel a (6.) falburkoló csempe a maga 68 százalékos emelkedésével és a (7.) zsemle és a (8.) csirkecomb is. Előbbiért 65, utóbbiért pedig 58 százalékkal kell többet fizetni a boltokban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés