Hirdetés

Itt a vége: Tomán Szabinának is elege van Novák Katalinból

Nap Híre portré Nap Híre

"Kegyelem nem járhat" - fogalmazott.

Ahogy a Naphire.hu is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este benyújtotta a parlamentnek az alaptörvény tizenharmadik módosításáról szóló javaslatot, amelynek elfogadása esetén a köztársasági elnök nem gyakorolhatja egyéni kegyelmezési jogát a kiskorúak sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén. Minderre azután került sor, hogy Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltusolta főnöke pedofil bűncselekményeit.

Novák Katalin az ATV kérdésére, miszerint megbánta-e a kegyelmi kérvény aláírását, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését, azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején. Hangsúlyozta: az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúja, ami rengeteg valótlan állítást tartalmaz. 

Most Tomán Szabina is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Azt írta, a köztársasági elnök néhány hónapja kérte fel arra, hogy csatlakozzon a tanácsadói testületéhez. A pedofília elítélése szerinte morális kötelesség, mindenféle szigorítás, mely arra irányul, hogy ezt a jogszabály szintjén is a legnagyobb bűnné tegyük, fontos - számol be a 24.hu.

"Aki ezen bűncselekmény elkövetőjét segíti, ugyanolyan bűnös. Kegyelem nem járhat" - jelenti ki.

A bejegyzéshez egy képet is mellékelt, amelyre azt írta: #nemleszekcinkos. Hozzátette: „Üzleti döntéseimet mindig kellő körültekintéssel hozom meg, a lehető legtöbb elérhető információ alapján. Ha ez a döntés egy adott személyt is érint, azt felé személyesen jelzem. Ez most sem lesz másként.”

Tomán kijelentette, hogy sosem vett részt politikai kampányokban, és pénteken sem fog részt venni a Sándor-palota elé szervezett tüntetésen sem, arról azonban nem írt, hogy visszalép-e az elnöki tanácsadói tisztségétől.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés