Hirdetés

Tiltott videó: 50 amerikai tengerészgyalogos üldözött egy „ufót”, lőttek is rá

Morvay Péter portré Morvay Péter

A Pentagon nem engedélyezte a közzétételét azoknak a felvételeknek, amelyeken egy hatalmas, fekete, háromszög alakú, öt vörös fénnyel ellátott ufóról készítettek a kaliforniai Camp Wilson táborban 2021. április 20-án.

Legalább 50 tengerészgyalogos látta a jelenséget, akik rögzítették, ahogy a légi jármű körülbelül 10 percig állt egy helyben az égen, mielőtt nyomtalanul eltűnt volna 

 A videókon láthatóak a sötét égbolton lebegő ismeretlen jármű fényei.

Az egyik videó rögzítette azt is, amint a katonák egy jelzőrakétát lőttek az égre, hogy megpróbálják megvilágítani az objektumot, amelynek öt piros fénye volt.

Mielőtt azonban teljesen megvilágíthatták volna a "fekete háromszöget", az nyomtalanul eltűnt. 

A titokzatos légi jármű a kaliforniai bázis felett
A titokzatos légi jármű a kaliforniai bázis felett Daily Mail

Nem sokkal a jelenséget követően a tengerészgyalogosok szerint több tucat teherautó és több helikopter sietett a bázisnak arra a területére, és a helikopterek egészen este fél 12 körül köröztek a bázis felett.

A szemtanúk becslései az azonosítatlan tárgy jóval nagyobb volt, mint egy lopakodó bombázó, bár a formája arra emlékeztetett. 

A videókat megszerző újságírók, Jeremy Corbell és George Knapp újságírók közzétették hat darab filmfelvételt szereztek, amelyek két szögből örökítették meg az eseményt, valamint egy kísérő fényképet, amelyeket a Weaponized című podcastjukon keresztül tesznek közzé.

A felvételeken, amelyeket a tengerészgyalogosok okostelefonos kamerájukkal rögzítettek, látszólag öt, háromszög alakzatba rendezett fényt ábrázolnak.

Az incidens a hírhedt Phoenix Lights-ügyre emlékeztet, amely során egy óriási, háromszög alakú ufót észleltek tömegesen Phoenix városa felett. Az eset 1997-ben történt, és a szemtanúk között volt Fife Symington, Arizona akkori kormányzója is.

A tengerészgyalogosok végül világító lövedékeket lőttek ki az ufó irányába, ám mielőtt azok megvilágították volna az objektumot, az hirtelen eltűnt.

„A világító lövedékek két narancssárga fénye az ufó fölé emelkedtek, ami aztán egyszerűen eltűnt. Hirtelen elsötétült, amint a helikopterek elkezdtek feléje húzódni... és elkezdtek körözni a terület felett.”

Az érintett szemtanúk nehezen találtak magyarázatot a jelenségre.

'Nem hiszem, hogy bármi amerikai katonai dolog lett volna' - mondta egyikük.

'Soha nem láttam még ilyet.'

A DailyMail szerint az esetet csak utólag jelentették az amerikai kormány ismertelen légi jelenségeket vizsgáló hivatalának. A Pentagon keretében működő vizsgálati iroda egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés