Hirdetés

Bajban lehet Taylor Swift párja: hibát hibára halmoz és Swift nem szereti a lúzereket

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Maureen Callahan, a Daily Mail amerikai véleményszerzője azzal sokkolja olvasóit, hogy az évszázad románcának már vége is lehet, vagy ha nem, hamarosan véget érhet.

Taylor Swift és Travis Kelce néhány napja a figyelem középpontjába kerültek a Super Bowl utáni csókváltásukkal, de aztán minden elromlott. Nyilvános dühkitörés, részeges rendbontás és egy látványosan érzéketlen döntés, amellyel Kelce a Kansas győzelmi parádéján kitört tragikus lövöldözés után is folytatta a bulizgatást – elképesztő hibasorozat, amit Taylor Swift Maureen Callahan szerint aligha hagy megtorlatlanul.

„Muszáj volt ezt tenned?”

Hivatkozás másolása

Pusztán néhány órával azután, hogy 22 szurkoló, köztük kilenc gyerek megsebesült és egy fiatal anyát megöltek a Kansas City Chiefs győzelmi parádéján-, a Kansas sztárja, Travis Kelce úgy gondolta, hogy remek ötlet a "Granfalloon Restaurant and Bar"-ba betérni, és nyitott sörösüveggel az utcán szelfizni a rendőrökkel. Kelce előzőleg úgy állt fel a parádé színpadára, hogy túl részeg volt ahhoz, hogy beszélni tudjon. Nem csoda, hogy a "barlanglakó" és a "k*cs*g" volt a két leggyakoribb jelző, amelyet a felháborodott rajongók használtak rá a közösségi médiában.

Maureen Callahan Taylor "Bad Blood" című, Kendrick Lamarral közös slágerét idézi, amely szerint "Muszáj volt ezt tenned? Azt hittem, hogy benned meg lehet bízni. Muszáj volt tönkretenned, ami fényes volt? Most már minden rozsdás". Mint jól tudjuk, a Taylor-csapat nem engedi, hogy bárki vagy bármi bemocskolja a szupersztár szorgalmasan felépített imidzsét – teszi hozzá Callahan, aki emlékeztet rá: Taylor dalszövegei és életéről szóló narratívája szerint áldozat, szörnyen viselkedő exeié, az őt terrorizáló kollégáié, de végül mindig felülkerekedik a körülményeken. Ez a narratíva tette őt milliárdossá. Senki ne higgye, hogy egy Travis Kelce nevű lúzer miatt kockára teszi mindezt! – írja a Daily Mail szerzője.

Ha egy 65 éves férfit bántalmazol, mi a garancia arra, hogy egy nőt nem fogsz?

Hivatkozás másolása

Figyelmeztető jelzések már a Kansas számára történelmi sikert hozó Super Bowl alatt láthatóak voltak, amikor Kelce csapata meglökte 65 éves edzőjét, Andy Reidet, és 125 millió néző előtt üvöltött vele felháborodottan és dühösen.

Ilyen a legendás Tom Brady soha nem tett volna – emlékeztet Callahan, majd felteszi a kérdést: vajon mit üzen Kelce őrjöngése Swift zömmel fiatal lányokból álló női rajongótáborának? Hogy ez a fajta bántalmazás (vagyis egy 65 éves idős ember lökdösése és a vele való üvöltözés) rendben van? És ha Kelce így viselkedik a nyilvánosság előtt, akkor mit csinál az öltöző ajtaja mögött? Callahan arra is felhívja a figyelmet, hogy Kelce dühkezelési problémái nem most jelentkeztek először. 

Bulikázás a tragédia után

Hivatkozás másolása

Szintén iszonyú kellemetlen volt Kelce kínos teljesítménye a vasárnapi győzelem után, amikor a "Viva Las Vegas"-t és a "Fight for Your Right (to Party)"-t énekelte nulla önismerettel, miközben az irányító Patrick Mahomes igyekezett a kislányát a háta mögé rejteni.

Mahomes néhány nappal később is tudott viselkedni. Nem ment bulizni a győzelmi parádén történt tragikus lövöldözés után, sőt, perceken belül kiadott egy közleményt, amelyben azt írta, hogy "Kansas Cityért imádkozik".

Kelce-nek, aki 34 éves (míg Mahomes 28), órákba telt, mire ugyanezt megtette. És ami a legfontosabb, hogy a posztja jóval azután jelent meg, hogy a lövöldözést követően megérkezett a sportbárba. A Daily Mail szerzője felteszi a kérdést, hogy vajon Kelce, aki a parádén beszélni nem tudott, annyira ittas volt, pár óra múlva elég józan volt-e ahhoz, hogy maga írja meg ezt a posztot.

Ezt a PR-katasztrófát maga Kelce okozta, és Callahan szerint nem az a kérdés, hogy Taylor és Travis szakít-e, hanem az, hogy mikor.

Románc és üzlet

Hivatkozás másolása

Taylor és Travis közös története mindig is legalább annyira volt egy márkafúzió, mint egy románc. Swift így jellemezte a szerelmüket egy ritka interjúban, amit a Time magazinnak adott, amely tavaly decemberben az "év emberének" választotta – az elismerés nem kis részben az egészséges, makulátlan imidzsének volt köszönhető.

'Valójában jelentős időt töltöttünk [együtt] úgy, hogy senki sem tudott róla' - mondta az eredettörténetükről az énekes.

A Daily Mail szerint Taylor és Travis románca valójában egy marketingterv végrehajtása volt, és jól szolgálta a felek célját. Taylor kapott egy srácot, aki ugyanolyan híres akar lenni, mint ő és ez be is jött: Travis gyorsan feljutott a hírességek sztratoszférájába. „Remélem, élvezte az utazást, mert hamarosan lezuhan a Földre” – folytatja Callahan, aki emlékeztet rá, hogy Swift eközben folytatja Eras turnéját Ausztráliában, miközben el lehet képzelni, milyen válságkezelési megbeszéléseket folytat a csapatával, a PR-szakma legjobbjaival.

Kelce nem tanult Swifttől

Hivatkozás másolása

Callahan úgy véli: Kelce jól tette volna, ha példát vesz a barátnőjétől. Elvégre, ahogy a Wall Street Journalnek nyilatkozta: "A közelében lenni, látni, hogy Taylor milyen okos, kib**zottul észbontó volt. Minden nap tanulok tőle.”

Úgy tűnik, nem tanult eleget. Swift ugyanis – Travisszel ellentétben – szenzációs saját hibáinak korrigálásában. Callahan emlékeztet rá: alig néhány pillanattal azután, hogy a Grammy-díjátadón levegőnek nézte Celine Diont, aki halálos betegen adta át Swiftnek az év albuma díjat, a színfalak mögött azonnal közös fotót készített a legendával, így elvette a színpadi viselkedése miatt kapott kritikák élét. Vagy amikor a rajongói felháborodásukat fejezték ki a Matty Healy énekessel való kapcsolata miatt, akit a rapper Ice Spice rasszista megjegyzésekkel vádolt, Swift nemcsak dobta a férfit - gyorsan -, de gondoskodott arról is, hogy összebarátkozzon Ice Spice-szal, aki végül Swift mellett kötött ki a Super Bowl páholyában.

Amíg Kelce dámázik, addig Taylor Swift háromdimenziós sakkot játszik – írja Maureen Callahan, hozzátéve: amikor fény derült a románcra, Kelce azt mondta, tudta, hogy a legjobb formáját kell hoznia. 'Ez volt számomra a legnagyobb dolog' - mondta a WSJ-nek. 'Biztosra akarok menni, hogy ne mondjak semmi olyat, ami eltaszítaná Taylort'.

Aztán jött az említett hibasorozat pár napon belül. „És Taylor Swift nem szereti a lúzereket” – zárja cikkét Maureen Callahan.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés