Hirdetés

Ez még a Holdról is látszott: elképesztő rekordot állított fel az idei Super Bowl nézettsége

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az idei Super Bowlt átlagosan 123,4 millióan nézték az Egyesült Államokban, ezzel az 1969-es Holdra szállás óta ez volt a legnézettebb közvetítés.

Az előzetes amerikai tévés nézettségi adatok szerint a vasárnapi meccs közvetlenül az Apollo-11 történelmi leszállása után a második helyet foglalje el, amelyet a becslések szerint 125-150 millió ember látott - írja a Variety.

A Kansas City Chiefs hosszabbításban 25-22-re legyőzte a San Francisco 49ers csapatát.

Mint írták, Taylor Swift jelenléte - aki a barátját, Travis Kelce-t és csapatát, a Chiefs-et támogatta - tovább növelhette a számokat.

Az eseményt megelőzően sok spekuláció folyt arról, hogy Swift vajon időben Las Vegasba ér-e Japánból, ahol előző nap még koncertet adott.

A lap kiemelte, hogy vita folyik arról, hogy a 34 éves énekesnő mennyire befolyásolta a nézőszámokat, de a Numerator nevű fogyasztói kutatócég egy villámfelmérésből arra a következtetésre jutott, hogy a Super Bowl-nézők 20 százaléka Swift és Kelce kapcsolata miatt szurkolt a Chiefsnek.

A kamerák minden bizonnyal élvezték Swift jelenlétét, akiről rengeteg felvételt készítettek: megörökítették azt is, ahogy belép a Las Vegas-i arénába, azt is, ahogy együtt szurkol a barátnőivel, Blake Lively színésznővel és Ice Spice rapperrel, valamint azt is, hogy a meccs után a pályán megcsókolta Kelce-t, miközben a Chiefs győzelmét ünnepelték.

Az idei 123,4 milliós átlagnézőszámból 112 millióan a CBS-en nézték a meccset, a többiek a Paramount+, a Nickelodeon, az Univision, a CBS Sports és az NFL digitális csatornákon követték az eseményeket.

A Nielsen médiaelemző cég szerint rekordszámú, 202,4 millió ember nézte a mérkőzés legalább egy részét.

Az idei adatokhoz az is hozzájárulhatott, hogy a Nielsen megváltoztatta az otthonukon kívül - például barátoknál, családtagoknál vagy bárokban - nézők számlálásának módját.

Tavaly a Chiefs és a Philadelphia Eagles közötti Super Bowl-meccset 115,1 millió néző látta.

Sokan kíváncsiak voltak arra, hogy vajon a Chiefsnek sikerül-e megvédeni a bajnoki címét, illetve a félidőben fellépő Usher is nagy vonzerőt jelentett a nézők számára.

A popsztár mellett a színpadra lépett még a félidőben Alicia Keys, H.E.R., Will.i.am, Lil John, Ludacris és Jermaine Dupri is.

Usher később azzal folytatta az ünneplést, hogy Las Vegasban, a Super Bowl helyszínén összeházasodott partnerével, Jennifer Goicoecheával.

A pár a People magazin információi szerint a Vegas Weddings Terrace Gazebo nevű szabadtéri esküvői kápolnában esküdött meg, ahol 30 vendég fér el.

"Megerősíthetjük, hogy Usher és Jennifer Goicoechea megtették a következő lépést a kapcsolatukban, és vasárnap este Las Vegasban közeli barátok és családtagok körében összeházasodtak"

- mondta az énekes képviselője a lapnak. "Mindketten várják, hogy továbbra is szeretettel körülvéve neveljék együtt gyermekeiket, és mindenkinek köszönik a jókívánságokat".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés