Hirdetés

Taylor Swift és Travis Kelce még csak néhány hónapja vannak együtt, de máris az eljegyzésükről beszél mindenki

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lázasan folynak a találgatások a rajongók körében arról, hogy Taylor és Travis mikor fogják eljegyezni egymást.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Taylor Swift szerelmes csókjával ellopta a show-t a Kansas City Chiefs elől Super Bowlon, és a csapat sikere helyett mindenki az énekesnővel és párjával volt elfoglalva. Ezután érték el a pletykák is a tetőpontjukat, ugyanis a rajongók azt remélték, hogy a sportoló a győzelem után egy gyűrűvel kedvedkedik majd Swiftnek. De vajon miért sürgetik ennyire a sztárpár  házasságát? 

A nyilvánosság és Swift kapcsolata

Hivatkozás másolása

Swift és Kelce is 34 évesek, és még egyikük sem köteleződött el vagy élt házasságban. A rajongók már az énekesnő tinédzser kora óta követik figyelemmel Swift kapcsolatait, végigkövették a randikat és a szakításokat is. "Az örök optimista bennem azt mondja, hogy a rajongók idealizálják a házasságot és a legjobbat akarják a hírességeknek. A cinikus énem viszont azt mondja, hogy a rajongók jogosultságot éreznek arra, hogy minden részletet megtudjanak a hírességek életéről, hogy megismerjék a szenzációt, lássák az összes képet" - fogalmazott Kate Kurtin kommunikációs szakember, aki szerint a házasság lesz a következő követelés, amit Swift és Kelce felé támasztanak. 

"Amikor a hírességek szakítanak - különösen Swift - a rajongók hajlamosak ezt nehezen elfogadni. Ez különösen igaz azokra, akik paraszociális kapcsolatban állnak a sztárral. Ez egy olyan egyoldalú kapcsolat egy hírességgel, amely nem barátság, de mégis annak érezhető" - mondta Kurtin, aki tanulmányozta a jelenséget. Azok a rajongók, akik paraszociális kapcsolat dinamikájában vannak, általában több időt és energiát fektetnek egy ebbe a kapcsolatba, mint egy átlag rajongó, mivel szorosabban követik az imádott sztár életet, és figyelemmel kísérnek róla minden cikket, fotót és videót. "Örülnek neki, ahogyan annak is örülnének, ha a "barátjuk" boldognak látszana egy új kapcsolatban" - mondta Kurtin.

A mézeshetek szakasza

Hivatkozás másolása

Swift és Kelce még mindig a "mézeshetek fázisában vannak", ami azt jelenti, hogy még mindig a "rózsaszín szemüvegen" keresztül látják egymást - montha Katherina Solan mentálhigiénés tanácsadó a CNN-nek. A tanácsadó szintén figyelemmel követi a sztár kapcsolatát. Kifejtette a kezdeti fázis jellemzőit is: ilyenkor az agyban örömreakciókat kiváltó neurotranszmitterek, például dopamin és oxitocin áradata tapasztalható. "Nem vesszük észre a vörös zászlókat, mert annyira el vagyunk ragadtatva" - fogalmazott. Az olyan nagy döntéseket, mint a házasság és a gyermekvállalás időpontja, nem szabad félvállról venni, mégis úgy tűnik, hogy a nyomás csak fokozódik, miután valaki eléri a 30-as évei küszöbét - tette hozzá.

A szakember szerint Kelce higgadtan kezeli a házassággal kapcsolatos kérdéseket, ám ez nehezebb lehet, ha a családtagjai és a barátok is folyton erről faggatják. Ráadásul a házassággal kapcsolatos kérdések nyomást helyezhetnek a párra is - mondta Sloan. 

Hogyan kezeljük ezt a nyomást?

Hivatkozás másolása

A szakember szerint a tolakodó kérdéseket úgy lehet a legjobban kezelni, ha világos határokat állítunk fel azzal kapcsolatban, hogy mely témákról lehet beszélni, és melyek azok, melyeket inkább jobb kerülni. "Világosan meg tudjuk határozni, hogy milyen beszélgetések megengedettek és milyenek nem" - mondta Sloan, aki szerint semmi gond nincs azzal, ha a családtagjainknak vagy a barátainknak azt mondjuk, hogy "úgy érzem, nyomást gyakorolsz rám", vagy hogy közöljük egyszerűen, hogy időre van szükségünk. 

Ami Swiftet és Kelce-t illeti, ők az egyetlenek, akik valójában tudják, mi zajlik zárt ajtók mögött a kapcsolatukban.

"A rajongók látták az énekesnőt felnőni és látták azt is, hogy küzd a kapcsolataival. Most pedig csak boldognak akarják látni, és remélhetőleg az is lesz. Remélhetőleg ez lesz az igazi. De nem tudjuk" - tette hozzá Sloan, és megjegyezte, hogy bár a rajongók vágynak arra, hogy Swift is átélje a tündérmesébe illő esküvőt, de a házasság kérdését csak a partnereknek kell megvitatnuk. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés