Hirdetés

Tamás 300 milliót dumált ki évek alatt Rékából, ez volt a trükkje

Morvay Péter portré Morvay Péter

Minden eszközt bevetett, az a férfi, aki Tamásként mutatkozott be Harangozó Rékának és aki egy óriási haszonnal kecsegtető befektetés lehetőségével állt elő, amiből persze egy szó sem volt igaz. 

Mint arról beszámoltunk, nemrég Csuti is kis híján hasonló csalás áldozata lett, e-mailben keresték meg a csalók, hogy közel hárommilliárd forintot örökölt. Csuti azonban résen volt, így szerencsére nem tudták átverni. 

Internetes csalók trükkjére figyelmeztetett a rendőrség is, akik egy cég nevében hirdettek szekrényt az egyik online piactéren, a vásárló előre elutalta a vételárat, a kár közel kétszázezer forint, mivel az áru nem érkezett meg.

Réka és családja ennél nagyságrenddel nagyobb csalás áldozata lett.

Harangozó Réka és édesanyja, Sarolta a rendőrség előtt
Harangozó Réka és édesanyja, Sarolta a rendőrség előtt

A csalássorozat végére több száz milliótól "szabadította" meg Rékát és családját az állítólagos üzletember, vállalkozó – írja a Ripost.

Az áldozat, Harangozó Réka még 2018-ban ismerkedett meg a férfivel, akinek először 3, majd 8 millió forintot adott. Ezt a pénzt a csaló különféle elektronikai eszközökkel is foglalkozó tenderekbe fektette be, legalábbis Rékának ezt mondta.

Mivel évek múltán is csak vitte a pénzt az üzlet, 2022. december 15-én Réka és édesanyja, Harangozóné Sarolta feljelentették a férfit. 

Réka elmondta lapunknak, hogy rajta kívül több károsult is van, de ők adták oda Tamásnak a legtöbb pénzt. 

A férfi a koronavírus okozta ügyintézési nehézségeket is kihasználta az átveréshez. A covid idején ugyanis előre időpontot kellett foglalni a legtöbb helyre és olykor egyes hivatali intézmények is zárva voltak. Tamás az "elnyert" pályázatok ügyintézési folyamataiban is erre hivatkozott.

Ha nem tudtok több pénzt adni, akkor az eddigi befektetésetek is elvész, 

mert nem tudunk majd időben elkészülni. – erre hivatkozott Tamás többször is. 

Réka egy idő után már azért adott még több pénzt, mert azt remélte, hogy így időben elkészülnek a pályázat folyamataival és visszakaphatják az addigi befektetést és az esetleges nyereséget.

Amikor szorult a hurok, Tamás állítólagos NAV-os és rendőr ismerősöket is bevetett, akik szintén nyilván álszereplők voltak. 

Egy idő után aztán betelt a pohár, és most a rendőrségre vár a csalássorozat felderítése.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés