Hirdetés

(18+) Erre szavak sincsenek: brutális kegyetlenséggel végezte ki a rokonát egy nagykanizsai férfi

Nap Híre portré Nap Híre

Többszörösen minősített emberölés miatt kell felelnie annak a párnak, akik tavaly januárban kegyetlen módon végeztek egy rokonukkal, majd annak értékeit elrabolva távoztak. Mint kiderült a 36 éves férfi és 19 éves élettársa albérletre szeretett volna pénzt szerezni, ezrt találták ki, hogy a Nagykanizsához közeli Eszteregnyén élő rokonukat kirabolják. A férfit az udvarra csalták, majd eszméletlenre verték és halálra szurkálták. Áldozatuk autójával Baranyáig jutottak, ott fogták el őket.

A tavaly januári gyilkosság után a gyanú hamar az áldozat rokonaira terelődött. A 36 éves férfi a 19 éves élettársával határozta el, hogy az áldozatukat az udvarra csalják, leütik és kirabolják. 

"A magatehetetlen sértettet a vádlottak közös erővel vonszolták be a házba, ahol a férfi egy konyhakést vett a kezébe, és ameddig vádlott-társa értékek után kutatott a lakásban, a földön fekvő, félig magához tért sértett nyakát és mellkasát többször megszúrta. A sértett ezt követően rövid időn belül életét vesztette"

- nyilatkozta Jánki Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője az ATV Híradó stábjának.

A férfi házából annak autójával vitték el a lopott holmit. Baranyába mentek, ahol egy ismerősükkel próbálták az autót eladni, és itt fogták el őket. 

"Bízom abban, hogy ez valamilyen szinten megnyugvás a faluban és abban is bízom, hogy ez az ítélet, amit indítványoztak az a jövőben az ilyen elkövetőkkel szemben elrettentő példaként fog szerepelni, sajnos az elhunytat ez már nem fogja tudni visszahozni" - ezt pedig már Kele János, a település polgármestere mondta.

Rinfel János ügyvéd szerint ilyen bűncselekményért évtizedekre börtönbe kerülhetnek a gyilkosok. 

"Tíz évtől húsz évig terjedő fegyhéz büntetéssel büntetendő. Abban az esetben, ha több minősítő körülmény is fennáll, akkor a bíróságok a középértéket jelentősen meghaladó büntetési tétel alkalmazásűval hozzák meg az ítéletüket" - tette hozzá a szakember, aki szerint a kegyetlen gyilkosság elkövetői akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés