Hirdetés

Teljesen kiborította a médiatanácsot a Sztárbox, újabb eljárást indítottak

Nap Híre portré Nap Híre

Káros hatással lehet a 12 és 16 év közötti gyermekek személyiségfejlődésére az RTL Sztárbox című műsorában bemutatott erőszak és vulgaritás, a médiatanács ezért több epizód miatt is eljárást indít. A testület továbbá két, külföldi joghatóság alá tartozó műsorral kapcsolatban is intézkedett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az RTL-en október 29-én, november 12-én, november 26-án, december 3-án, december 10-én sugárzott Sztárbox egyes műsorszámait hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta a médiatanács. A vizsgálat eredménye szerint a Sztárbox szórakoztató, és nem sportműsor, amely hatásvadász módon használta a sérülések veszélyét is magában rejtő ökölvívósport elemeit.

"A műsor erőszakos, agresszív cselekedeteken keresztül méri a sikert, olyan viselkedésminták közvetítése révén, amelyek negatívan befolyásolhatják a kiskorúak személyiségfejlődését" - írták, hozzátéve, hogy a vizsgált epizódokban előforduló kiütések látványa, a durva nyelvezet használata és az erőszak hatásvadász ábrázolása félelmet és szorongást kelthetett, illetve az erőszakkal szembeni érzéketlenséget okozhatott a 12-16 éves korosztályban. A médiatanács ebben az eljárásában azt vizsgálja, hogy megfelelő volt-e a műsorszámok korhatárbesorolása, hasonlóan a korábban indult két eljáráshoz - tudatták.

Eljárás indult Kabát Peti és Rácz Jenő bunyója miatt is. Mi is beszámoltunk róla, hogy Sztárbox egyik novemberi adásában Rácz Jenő megsemmisitő ütést mért Kabát Péterre, aki ezután összerogyott és elvesztette az eszméletét. A Médiatanácsnak a focista ájulása is túl sok volt már. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés