Hirdetés

Szoboszlai csak közepesen teljesített a vergődő Liverpoolban, de így is felfelé lógott ki a csapatból

Nap Híre portré Nap Híre

Ezek nem a magyar válogatott csapatkapitányának legkönnyebb napjai. Mi is beszámoltunk róla, hogy a szünetben csereként beálló Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 3-0-ra kikapott a vendég Atalantától a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A naphire.hu arról is beszámolt korábban, hogy Sky Germany szerint megvan a szóbeli megállapodás és Ruben Amorim, a Sporting jelenlegi edzője lehet Jürgen Klopp utódja a csapatnál. Január óta tudjuk, hogy távozik Liverpoolból Szoboszlai Dominik edzőjeJürgen Klopp. A Liverpoolban egyelőre cáfolják, hogy eldőlt volna a választás.

Vasárnap viszont újabb pofonba szaladt bele hazai pályán a Pool. A Szoboszlai Dominikot csereként bevető Liverpool meglepetésre kikapott hazai pályán 1-0-ra a Crystal Palace-tól, így kétpontos hátrányban vannak az élen álló Manchester City mögött.

Az Index összeszedte, milyen osztályzatokat kapott a magyar válogatott kapitánya az angol lapoktól a meccs után. A lap hangsúlyozza: Szoboszlai osztályzatai, a többségükben 6-osok és 5-ösök nem is annyira rosszak, ha kontextusba helyezzük azokat. Tudniillik annyira pocsékul játszott a Liverpool, hogy záporoztak a 3-as, 4-es érdemjegyek, sőt egyik-másik újságtól még egy-két 2-es is becsúszott.

Anfieldwatch.co.uk: 5. Potenciális gólpasszt adott Jotának, de a portugál nem rúgta be. Ettől eltekintve kiábrándító volt.

Thisisanfield.com: 6. Gyors lábakat és lendületet adott a csapat játékához, de meg sem közelíti azt a szintet, amelyen a szezon elején futballozott.

BBC.co.uk: 3,42. Botrányos osztályzatok, egyedül Andy Robertson és a kapus Alisson érte el a 4-est. Sovány vigasz, hogy a cserék közül Szoboszlaié a legmagasabb érdemjegy, már amennyire a 3,42 magasnak tekinthető.

Liverpoolecho.co.uk: 6. Jobb volt, mint csütörtökön, minden labdáért megharcolt. 

90min.com: 5. 

Goal.com: 5. Kissé slampos volt, miután beállt Endo helyére. Ám ahogy belelendült, kialakított néhány nagy lehetőséget.

Liverpool.com: 5. Fölébombázott egy lehetőséget, és különben sem nézett ki úgy, mintha önmaga lenne. Ahogy az utóbbi időben ez már megszokottá vált. Nem volt könnyű dolga egy ilyen meccsen csereként pályára lépni, de az az igazság, hogy sokkal többre lenne képes, mint amit mostanság nyújt.

ESPN.co.uk: 6. A szünetben állt be, és lendületet vitt a csapat játékába, de nem élt a lehetőségeivel. Néhány passzával zavarba hozta a védelmet.

Standard.co.uk: 5.  Nagyon kevés az, amit mutatott a második félidőben.

Liverpoolworld.uk: 6. Lendületet adott a csapatnak a középpályán.

Kerkez Milos
Kerkez Milos

A másik, Premier League-ben játszó magyarnak szerencsére jobb hétvégéje volt: Kerkez Milos elképesztőt játszott a Manchester United ellen, és teljes joggal odavan érte az edzője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés