Hirdetés

Szívszorító részletek a Hamász fogságából kiszabadult magyar kislányokról

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Több mint másfél hónap pokoli bizonytalanság után a katari közvetítéssel létrejött túszalkuval visszanyerte szabadságát a magyar-izraeli állampolgárságú 8 éves Ella és 15 Dafna.

Ella és Dafna voltak azok a kislányok, akiknek édesanyjával a Hetek interjút készített októberben. A lányok egy Gáza melletti kibucban voltak édesapjuknál és a férfi új párjánál, amikor a Hamász október 7-én bestiális terrortámadást indított Izrael ellen. Édesapjukat, annak párját és mostohatestvéreiket meggyilkolták a támadás során, őket pedig Gázába hurcolták.

A Naphire.hu először októberben számolt be róla, hogy a Hetek interjút készített a magyar-izraeli állampolgárságú anyukával: Majan Zinnel kijelentette, mindent megtesz azért, hogy a lányai hazamehessenek. Elmondása szerint a terroristák élőben közvetítették, ahogyan elrabolják a lányait egy gázai határ menti kibucból. Később más felvételeket is látott, ahogy a dzsihadisták társaságában a nyolcéves Ella és a tizenöt éves Dafna zokognak a félelemtől. Az édesanya a magyar sajtón keresztül azt üzente a lányainak, hogy „maradjanak erősek, mindent tegyenek meg, amit mondanak nekik, és tudják, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy hazahozzam őket”.

A hírt Szijjártó Péter külügyminiszter is megerősítette. „Jó hírt tudok megosztani a magyar túszokért aggódókkal: a katari kormány közvetítésének köszönhetően ma újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek. Ezáltal mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, akik az Izraeli-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartoztak (nők és gyermekek). A katari államminiszter kollégának köszönetemet fejeztem ki azért, hogy az ígéretüknek megfelelően segítették a magyar túszok kiszabadulását.” – írta a külügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés