Hirdetés

Most jelentette be Szijjártó Péter: két magyar gyermek szabadult ki a Hamász fogságából

Nap Híre portré Nap Híre

A katari kormány közvetítésének köszönhetően vasárnap újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyermek - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Azt írta: ezáltal mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, aki az izraeli-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartozott (nők és gyermekek).

"A katari államminiszter kollégának köszönetemet fejeztem ki azért, hogy az ígéretüknek megfelelően segítették a magyar túszok kiszabadulását" - tette hozzá Szijjártó Péter.

A naphire.hu azt is megírta, egy 18 éves magyar állampolgársággal is rendelkező lány, Noga Weiss és édesanyja is a Hamász által szombaton szabadon engedett túszok között van. Szijjártó Péter az éjszaka rendkívüli üzetetet tett közzé a Facebookon ezzel kapcsolatban. A külügyminiszter ezt írta: "Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van. 

Másfél hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés