Hirdetés

Szijjártó Péter tudja, miért emeltek vádat Trump ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Szerinte a helyzet nagyon hasonló Európában is.

Mint arról a Naphire.hu is beszámolt, vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Mint ismert, áprilisban már egy New Jersey-i bíró vád alá helyezte Trumpot állítólagos pénzügyi szabálytalanságok miatt. 

Most Szijjártó Péter külügyminiszter a Newsmax amerikai tévécsatornának adott interjújában a vádemeléssel kapcsolatban azt mondta: hozzászokott már ehhez, hiszen amikor egy konzervatív vezetőnek esélye van egy fontos pozíciót megnyerni, akkor ezt a vezetőt azonnal hatalmas támadás éri a liberális mainstream részéről - írja az MTI.

Hozzátette, hogy a helyzet nagyon hasonló Európában: ha van egy konzervatív vezető, aki erős, jó hírnévnek örvend, élvezi a társadalom támogatását, akkor a liberális mainstream támadást indít ellene, és nem riad vissza attól, hogy a legkülönbözőbb eszközöket vesse be, és az igazságszolgáltatás általában az egyik ilyen eszköz.

"Úgy látom, hogy ha Trump elnök nyerte volna meg a legutóbbi elnökválasztást itt az Egyesült Államokban, akkor a háború nem tört volna ki, mert Trump elnök hivatali ideje alatt nem történt orosz támadás senki ellen"

- fogalmazott a magyar politikus, hozzátéve: Trump esetleges visszatérésére a Fehér Házba "úgy tekintünk, mint a békés jövő reményére".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés