Hirdetés

Trump óriási bajban van, akár 136 év börtönt is kaphat

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a Naphire.hu is megírta, kedd este a manhattani kerületi ügyészségen még a vádemelés előtt letartóztatták Donald Trumpot. Az egykori amerikai elnök ellen 34 ízben elkövetett üzleti csalásért emeltek vádat, és azért kell megjelennie a New York-i ügyészségen, mert volt ügyvédje szerint hallgatási pénzt fizettetett vele egy pornószínésznőnek, amit utólag kampánypénzként könyveltek le. 

A volt amerikai elnök ártatlannak vallotta magát, szerinte politikai indíttatású boszorkányüldözés zajlik ellene. Ügyvédei elítélték a kedden nyilvánosságra hozott vádiratot. "Ez nem egy szép nap, nem hittem, hogy ez megtörténhet ebben az országban” – mondta Todd Blanche, Trump egyik ügyvédje, miután kilépett a manhattani bíróság tárgyalóterméből. "Maga a vádirat egy formális szöveg. Igazán kiábrándító. Szomorú, és harcolni fogunk ellene” – tette hozzá.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy Trump pontosan úgy reagált a vádakra, mint ahogy bárki más tette volna. "Frusztrált, feldúlt, de motivált" - mondta, hozzátéve, hogy ez nem fogja megállítani Trumpot. 

A Fox News rámutatott, a vádak alapján a Trumpra kiszabható büntetés elérheti a 136 évet is - írja a hirado.hu.

Donald Trump egyébként múlt hét csütörtökön azt írta a vádemeléssel kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok volt elnöke elleni vádemelés visszaüt majd, és bűnösnek nevezte a demokratákat abban, hogy visszaélnek a jogrendszerrel annak érdekében, hogy politikai ellenfelüket megbüntessék. Úgy véli, hogy a radikális baloldali demokraták már hivatalba lépése előtt boszorkányüldözésbe kezdtek ellene.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés