Hirdetés

Szijjártó Péter bejelentést tett a Gázai övezetben tartózkodó magyarokról

Nap Híre portré Nap Híre

A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik, akikkel továbbra is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, kollégáink naponta többször beszélnek velük és családtagjaikkal telefonon - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a diplomaták legutóbb szerda reggel, alig egy órája győződtek meg arról, hogy valamennyien épségben vannak, még a rendkívül nehéz körülmények ellenére is.

"A tel-avivi és kairói nagykövetségeink szorosan együttműködnek, és valamennyi nemzetközi partnerünkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk annak érdekében, hogy az állampolgárainknak lehetősége nyíljon biztonságban elhagyni az övezetet. Ennek feltételei azonban jelenleg nem adottak" - fogalmazott a tárcavezető.

Már a tizenkettedik napja dúl a háború Izrael és a Hamász terrorszervezet között. Ahogy arról beszámoltunk, a Hamász október 7-én brutális terrortámadást követett el, amikor a terroristák áttörték a megerősített határt a Gázai övezetből, és borzalmas mészárlást rendeztek a Gázához közeli izraeli településeken. A terroristák szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egyidőben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata van.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés