Hirdetés

Brutális szigorítás jön: lefoglalhatják a kocsidat, ha száguldozol - itt vannak a részletek

Nap Híre portré Nap Híre

Március 1-től új szabály lépett életbe a szomszédban, ezzel tényleg véget vethetnek a száguldozásoknak.

Jelentősen szigorítják a gyorshajtásra vonatkozó szabályokat Ausztriában. Az új szabályozás értelmében, aki lakott területen belül 80 km/h-val, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, annak akár lefoglalhatják, sőt el is árverezhetik az autóját - írja a vezess.hu. 

A portál beszámolója szerint azok esetében merülhet fel a drasztikus intézkedés esélye, akik a városban 50 helyett 130-cal, országúton pedig 90 helyett 180-nal hajtanak. Ha felmerül a közúti versenyzés gyanúja, a lefoglalás és árverezés már lakott területen belüli 60 km/h-s sebességtúllépés esetén is lehetséges lehet. A visszaeső gyorshajtókat pedig akár örökre eltilthatják a vezetéstől.

A helyi autóklub (ÖAMTC) egyébként szkeptikus az új szabályokkal kapcsolatban, a szövetség szerint ugyanis egyetlen tanulmány sem támasztja alá, hogy a szigorúbb büntetési lehetőségek nagyobb elrettentő erővel bírnak. Az ÖAMTC szerint sokkal inkább több célzott ellenőrzésre lenne szükség, mert a potenciális lebukás nagyobb valószínűsége automatikusan lelassítaná az autósokat, ami sokkal hatékonyabban növelné a közlekedésbiztonságot.

Magyarországon is rengetegen használják versenypályának az utakat

Hivatkozás másolása

A múlt hónap elején a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arról számolt be, hogy egy héten belül több mint 900 gyorshajtást mértek a II. kerületben felállítátott fix sebességmérő eszközök. Ezután pedig arról számoltak be, hogy a XVII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai az Üllői úton és a Petőfi utcában tartottak sebesség-ellenőrzést, ahol összesen 49 gyorshajtót mértek be. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés