Hirdetés

Több száz sátrat hagytak hátra a Szigeten, de nem véletlenül

Nap Híre portré Nap Híre

Jótékony célt szolgálnak.

Kedden egy igazi világsztár, Billie Eilish koncertjével ért véget az idei Sziget Fesztivál. A rendezvény nem volt botrányoktól mentes, ám különösen nagy visszhangja volt, hogy Habony Árpád unokaöccse, a Club Tihany Üdülőközpont Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója ellen is intézkedtek a rendőrök, aminek ő ellenállt, a vége pedig az lett, hogy eltört a karja. 

A szigetlakók már kiköltöztek,  ám mintegy 700 sátrat és egyéb tábori eszközöket hagytak hátra, amit jótékony célra ajánlottak fel - írja az MTI.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat húsz intézménye és önkéntes csoportja, valamint további húsz civil szervezet önkéntesei 38 gépjárművet, személyautót, furgont és teherautót töltöttek meg használt sátrakkal, polifoamokkal, felfújható matracokkal, hálózsákokkal, kemping székekkel és egyéb tábori eszközökkel a Sziget Fesztivál zárása után.

A sátrakat, matracokat, plédeket, székeket tisztítás és karbantartás után többek között rászoruló gyermekek táboroztatására és hajléktalan emberek ellátására használják fel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés