Hirdetés

Szomorú világot élünk, már a gyerekeket is háborúra készítik az iskolákban

Nap Híre portré Nap Híre

Svédországban már arra készítik fel a gyerekeket, hogy mit kell tenniük egy háborús helyzetben.

A Deutsche Welle egy videóriportban számolt be arról, hogy a svéd iskolákban egy program keretein belül készítik fel a gyermekeket a háborúra, ugyanis úgy vélik, hogy fontos oldani a gyerekek szorongását. Bár a diákok aggódnak, nem hiszik, hogy valóban háború lesz. A gyerekeket arra is felkészítik, hogy mit tegyenek egy háborús helyzetben. 

Asa Lind tanítónő szerint fontos a gyermekek szorongásaival foglalkozni. Svédországban egy ideje nyíltan beszélnek arról, hogy az orosz agresszió esetleg átterjedhet az országukra is, és a sajtó például az óvóhelyek helyzetével is foglalkozik - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

A program azonban nem minden iskolában fut, pedig igény lenne rá. A diákok legfőbb tájékozódási forrása a közösségi média, ahol viszont sok valótlan, esetlen ijesztő hír is végigfut. Egy diák arról számolt be, hogy egy alkalommal komolyan megijedt amikor egy háborús hír végigfutott a médián. Pánik nincs, a gyerekek aggódnak, azonban biztonságot ad nekik, hogy tudják, mit kell tenni egy ilyen helyzetben.

Írtunk arról is, újabb és újabb háborúk jöhetnek, ha megválasztják Donald Trumpot, ugyanis a volt amerikai elnök azt mondta, arra bátorítaná Oroszországot, hogy "tegyen, amit akar" bármelyik NATO-országgal, amelyik nem fizet eleget.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés