Hirdetés

Baj van, a Suzuki visszahívás után itt az újabb csapás a gyárnak

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Friss magyarországi eladási lista

Hivatkozás másolása

Az elmúlt időszakban a Suzuki visszahívástól volt hangos a magyar sajtó. A Vitara esetében is baj van, a fékrendszer meghibásodását ingyenes alkatrészcserével orvosolja a gyártó. Most pedig itt a friss eladási lista.

Korábban arról mindenki beszámolt, hogy a Magyar Suzuki visszahívásról döntött. Azt írták, hogy a vákuumszivattyú visszacsapó szelepe megdagadhat a motorolaj egyes összetevőinek hatására. A megdagadt szelep időlegesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad, azonban a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez.

A vezess.hu cikkében az olvasható, hogy a jelenség a hazai képviselet tájékoztatása szerint bizonyos import modellek és egyes korábban gyártott Vitara és SX4 S-Cross modellek esetében tapasztalható. Nos, ezt próbálja meg a Suzuki visszahívással és cserével orvosolni.

Friss hír a visszahívás után, amit már a Napi.hu írt meg, hogy a tízhavi eladások alapján a Toyota áll a lista élén, megelőzve a Suzukit és a Volkswagent. Októberben és az év első tíz hónapjában is zsugorodott a piac.

Az eladási listát publikáló Datahouse adatai szerint októberben 8260 új személyautó került forgalomba, ami 9,6 százalékos visszaesést jelent a tavaly októberi 9135 darabos értékesítéssel és több mint 30 százalékkal marad el a két évvel korábbi közel 12 ezres darabszámtól.

A visszahívás miatt most rivaldafényben lévő Suzukiból januártól októberig 9987 darab autót adtak el, míg a Toyotából 11 ezernél is többet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés