Hirdetés

Megkóstolná a sült fogpiszkálót? Van, akiknek annyira bejön, hogy már a kormánynak kell közbelépni

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A dél-koreai közösségi médiában vírusként terjedtek el azok a videók, amelyeken emberek olajban sült, zöld keményítős fogpiszkálókat falatoznak. 

Íme, a nem mindennapi csemege
Íme, a nem mindennapi csemege Fotó: CNN

Olajban kisütik, majd jóízűen megeszik. De nem sült krumpliról vagy mondjuk rántott hagymakarikáról van szó, hanem - kapaszkodjanak meg - fogpiszkálókról. A TikTokon számtalan videóban mutatják be, hogyan kell elkészíteni a "csemegét", aminek az alapja a zöld, keményítős fogpiszkáló.

A trend annyira gyorsan terjed, hogy már a kormányzat is úgy látta, ideje közbeavatkozni. A dél-koreai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági minisztérium figyelmeztetést adott ki, amelyben nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ne egyenek ilyesmit - írja a CNN. Hangsúlyozták: egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy a fogpiszkálók fogyasztása nem ártalmas az egészségre.

Persze meg kell jegyezni, hogy ezek a fogpiszkálók nem ugyanazok, amelyeket mi Magyarországon megszoktunk és használunk. Ezek keményítőből készülnek, és állítólag teljesen lebomlanak, ettől azonban még senkinek nem ajánlják, hogy elfogyassza azokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés