Hirdetés

Sokkoló képek érkeztek Izraelből, rengeteg a halott, lángokban az ország

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

A hivatalos adatok szerint 22 izraeli halt, további 545 sebesült eddig az Izrael és a Hamasz között az éjszaka kirobbant háborúban. Izraelt sokkolta és váratlanul érte a Gázából indított háború. Több izraeli településen utcai harcok folynak, miközben rakéták ezrei csapódtak be a zsidó államban, Izrael pedig gázai célpontokat bombázott. 

MTI/EPA/Abir Szultan

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, felrobbant a Közel-Kelet, Izrael lángokban van, utcai harcok zajlanak több városban, miután a Hamasz szárazföldi és légitámadást indított a zsidó állam ellen a jóm-kippúri háború 50. évfordulóján. 

Legalább 22 izraeli halt meg és 545-en sebesültek meg eddig a Hamász betörésében a hivatalos források szerint. Ezt a Sky News érdeklődésére megerősítette az izraeli mentőszolgálat is. "Helyi idő szerint 13 órakor 22 áldozatot nyilvánítottak halottnak. Emellett több száz további áldozatot láttak el" - áll a mentőszolgálat közleményében. 

Az egészségügyi minisztérium is hivatalos adatot adott, amely szerint 545 sérültje van a jelenleg is tartó támadásnak.

Sokkoló képek

Hivatkozás másolása

Közben újabb képek érkeztek Izraelből, amelyeken a rakétatámadások által okozott károk egy része látható, valamint az IDF járműveit elfoglaló Hamász-harcosok. A jelentések szerint az elfoglalt járműveket izraeli területről átvitték a Gázai övezetbe.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy a Hamász fegyveres csoport által ma reggel indított kombinált rakéta- és gyalogsági támadásra válaszul "nagyszabású műveletet" indít. Arról nem közölt részleteket, hogy a művelet mire terjed ki, de úgy tudjuk, hogy az izraeli légierő már ma reggel csapásokat mért a Gázai övezetben, de közben az IDF erői továbbra is harcokban állnak izraeli területen belül.

Netanjahu: ez háború!

Hivatkozás másolása

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte: "Háborúban állunk, ez nem hadművelet, hanem háború. Ma reggel a Hamász gyilkos meglepetésszerű támadást indított Izrael állam és polgárai ellen. Összehívtam a biztonsági vezetőket, utasítottam, hogy először is tisztítsák meg a falvakat a beszivárgott terroristáktól. Ez most zajlik. Ezen kívül széleskörű felhívást rendeltem el a tartalékosok számára, hogy olyan erővel és hatókörrel vágjanak vissza, amit az ellenség nem tud kivédeni. Az ellenség olyan árat fog fizetni, amelyet (eddig) nem soha. Addig is felszólítom Izrael minden polgárát, hogy szigorúan tartsák be a hadsereg és a honvédparancsnokság utasításait. Háborúban állunk és meg fogjuk nyerni."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés