Hirdetés

Kíméletlen módon szabotálták Snoop Dogg gabonapehely-bizniszét, beperelt egy szupermarketóriást

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Snoop Dogg és Master P amerikai rapperek beperelik a Walmart szupermarketóriást és egy élelmiszer-gyártó céget, mert állításuk szerint szabotálták a gabonapehelymárkájukat.

A kedden benyújtott kereset azzal vádolja a Walmartot és a Post Consumer Brands-et, hogy elrejtették a Snoop Cereal dobozait, és tévesen azt állították, hogy a termék már nincs raktáron - adta hírül a BBC.

Benjamin Crump ügyvéd ezt egy fekete tulajdonú vállalkozás "égbekiáltó semmibevételének" nevezte.

Mindkét vállalat nyilatkozatában a termék alacsony eladására hivatkozik.

A Walmart az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "nagy múltja van a vállalkozók támogatásában", és "számos tényező befolyásolja egy adott termék értékesítését".

Közben Post azt közölte, hogy "hasonlóan csalódottak voltunk, hogy a fogyasztói kereslet nem felelt meg a várakozásoknak".

Fotó: Broadus Foods

Snoop Dogg és Master P 2022-ben alapította meg saját élelmiszeripari cégét, a Broadus Foodsot. Honlapja szerint reggelizőpelyheket, palacsintakeveréket, juharszirupot és egyeb termékeket gyárt.

Az amerikai média által idézett panasz szerint a Post megpróbálta "kiszorítani a Broadus Foodsot a piacról", mert a rapperek nem voltak hajlandóak eladni a feltörekvő cégüket a gyártónak.

Megállapodtak azonban egy olyan partnerségben, amelynek keretében a Post gyártja és forgalmazza a termékeket a nagyob kiskereskedők számára.

Crump, aki Amerika egyik legjelentősebb polgárjogi ügyvédje, egy videót tett közzé az interneten, amelyben kiemelte, hogy "nem tették ki a gabonapelyhet a polcokra, hanem a raktár hátsó részében tartották".

A perben azt állítják, hogy a Walmart és a Post Consumer Brands "biztosította, hogy a Snoop Cereal ne legyen elérhető a fogyasztók számára", illetve hogy a Broadus Foods "olyan túlzott költségeket viseljen, amelyek minden nyereséget megszüntetnek".

"A Post lényegében együttműködött a Walmarttal annak érdekében, hogy a Snoop Cereal egyetlen doboza se kerüljön az üzletek polcaira".

Master P egy videót tett közzé az Instagram-oldalán, amely állítólag azt mutatja, hogy számos Walmart-üzletben nincs raktáron a termék.

A felvételen több üzletben is megkérdezik a Walmart ismeretlen alkalmazottjait, hogy árulják-e a gabonapelyhet, majd amikor rákeresnek a Walmart rendszerében, az azt írja, hogy a termék nincs raktáron.

Ezután azonban a raktárban bontatlan Snoop Cereal-csomagokat fedeznek fel.

A Post Consumer Brands közleményében kiemelte, "izgatottan várta a Broadus Foods partneri együttműködését", és közölte, hogy "jelentős befektetéseket" eszközölt az üzletbe.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés