Hirdetés

Megszólalt a halottkém, mégsem lett öngyilkos Sinead O'Connor

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az ír énekesnő tavaly nyáron vesztette váratlanul életét.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, 56 éves korában meghalt Sinéad O'Connor ír énekesnő. A szomorú hírt az énekes családja közleményben hozta nyilvánosságra tavaly július végén, azonban a halálának pontos körülményeit eddig nem lehetett tudni.

Sinead O'Connorra tavaly a londoni otthonában találtak rá eszméletlenül és bár sokáig küzdöttek a mentők, nem sikerült megmenteni az életét. Akkor sokan azt feltételezték, hogy a sztár öngyilkosságot követett el, ám most kiderült az igazság. A halottkém kedden közölte, hogy

a tavaly júliusban elhunyt ír énekesnő természetes halált halt. A halottkém hozzátette azt is, hogy nem vizsgálja tovább a halál okát.

O'Connor 1990-ben vált ismertté, amikor megjelent a Nothing Compares 2 U című slágere, Prince '80-as évekbeli dalának feldolgozása, és az ikonikus videoklipjének köszönhetően hamar megismerte a nevét az egész világ. Emellett szókimondó nézeteiről is ismert volt, gyakran beszélt a vallásokról, a háborúkról és a feminizmusról is - írja a SkyNews.

1992-ben a Saturday Night Live-ban emberek millióit haragította magára, amikor élő adásban széttépte II. János Pál pápa fényképét, hogy ezzel tiltakozzon a katolikus egyházban elkövetett visszaélések ellen.

2018-ban bejelentette, hogy áttért az iszlám hitre, és nevét Shuhada' Sadaqat-ra változtatta, de továbbra is Sinead O'Connor néven lépett fel és készített lemezeket.

O'Connor temetését tavaly augusztusban tartották Írországban, ahol olyan hírességek tették tiszteletüket, mint a U2-ból ismert Bono és Bob Geldof, valamint Michael Higgins ír elnök és Leo Varadkar kormányfő, miközben több ezer gyászoló rajongó állt sorba az utcákon, hogy lerójják tiszteletüket az énekesnő előtt.

A sztár életét egy zártkörű szertartás keretében ünnepelték, mielőtt a temetési menet elhaladt volna egykori otthona, az írországi Wicklow megyei Bray mellett, hogy a rajongók elbúcsúzhassanak tőle.

Halála után a sztár menedzsmentje elárulta, hogy befejezte új albumának elkészítését, áttekintette a lehetséges turnéidőpontokat, és megbeszéléseket folytatott könyve lehetséges filmváltozatáról is.

"Csodálatos terveket szövögettek ebben az időben

- mondta Kenneth és Carl Papenfus, miközben lerótták kegyeletüket. "Megtiszteltetés volt Sineaddel együtt dolgozni, zenészként, producerként és művészmenedzserként az elmúlt kilenc évben [...]. Nyugodjon békében."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés