Hirdetés

Rónai Egon szívszorító részleteket árult el Albert Györgyi utolsó hónapjairól

Nap Híre portré Nap Híre

Május 9-én, vagyis ma lenne 60 éves Albert Györgyi, aki külföldre szeretett volna menekülni a problémái elől, végül egy taxiban szívinfarktus kapott és 44 éves korában életét vesztette. Előtte háromszor próbálta magától eldobni az életét. 

Albert Györgyi többször emlegette a halála előtt az öngyilkosságot, ám úgy vélte, talán, ha elhagyja az országot és máshol tiszta lappal indul, nem jut el odáig, hogy negyedszer is megpróbálja kioltani a saját életét. "Nagyon erősen foglalkoztat a gondolat, hogy elmegyek innen, és kipróbálom magam egy olyan országban vagy kultúrában, ahol nem tudják, ki az az Albert Györgyi. Ahol tiszta lappal indulsz" - idézte fel a Blikk a riporter szavait a 2008-as halála előtti utolsó interjújában, amelyet Joshi Bharatnak adott. 

Nagyon sok fájdalom, sértettség volt benne a médiával szemben. Úgy érezte, nem becsülték meg, parkolópályára tették, így mindenből kiábrándult. A magánéletében is nagy fájdalmakkal küzdött. Utolsó nagy szerelmével, Galsai Dániellel, akkoriban se veled, se nélküled kapcsolatban voltak. Györgyi már nem látta értelmét ennek, de a vőlegénye nagyon szerette őt és vissza akarta szerezni 

- mesélte Joshi, aki szerint Albert Györgyi ebből csak egy kiutat látott, hogy el kell hagynia az országot Szerinte ez volt a legfőbb célja a riporternek. "Gyermekként élt Indiában, később pedig számos más országban is hosszabb-rövidebb ideig, és végig azt hangsúlyozta, ott mennyivel jobban érezte magát. Úgy gondolta, ha új életet kezd máshol, azzal el tudja felejteni a szakma iránti sérelmeit, le tudja zárni a vőlegényével a kapcsolatát, és a sötét, önmagának ártani akaró gondolatait is el tudja hessegetni, mert többször emlegette azt is" - tette hozzá a műsorvezető. 

A portál felidézte azt is, hogy a riporternek bőven kijutott a mélyrepülésekből, de megküzdött az itallal, a depresszióval és a gyógyszerfüggőséggel is. Rónai Egon azt is elárulta a lapnak, voltak időszakok, amikor Györgyire nem lehetett számítani. 

Drága Györgyikém cserben hagyva érezte magát a szakmában, de – sajnos – tett is ezért. Voltak időszakai, amikor nem lehetett rá számítani, ezért már ambivalensen viszonyultak hozzá. Emiatt viszont volt benne egy félretettség, értéktelenség érzése, amivel nem tudott megküzdeni

- mondta az ATV műsorvezetője a lapnak.

"Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés