Hirdetés

Most érkezett: 91 magyar kellett kimenteni a rodoszi tűzvész miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Egy magyar sincs életveszélyben az erdőtűz által sújtott Rodoszon - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap közösségi oldalán.

    

Menczer Tamás azt írta: jelenleg az az athéni magyar nagykövetség 110 magyarral van kapcsolatban, ők regisztráltak konzuli védelemért. Az utazási irodák tájékoztatása alapján a magyarok összlétszáma nagyságrendileg 400 körülire tehető - tette hozzá.

Ismertette: a jelenlegi információk szerint 91 magyart érint az evakuáció, de a szám folyamatosan változik. A nagykövetség minden elérhető információval ellátja a magyarokat.

A görög hatóságok tájékoztatása szerint az evakuáló buszok a sziget minden részéről el tudnak jutni a reptérre, és a hatóságok mindenkinek biztosítanak transzfert, aki el kívánja hagyni a szigetet. Emellett a komp- és hajóközlekedés is zavartalan Athén felé - jelezte, írja az MTI.

Menczer Tamás a bejegyzésben közölte a görög válságkezelési osztály csak külföldieknek fenntartott telefonszámait: 0030-210-368-1259 és 0030-210-368-1350.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés