Hirdetés

Hatalmas robbanás történt Rotterdamban, három ember eltűnt

Nap Híre portré Nap Híre

Személyautó robbant fel Rotterdamban, a szomszédos lakóházban tűz ütött ki, három eltűnt után kutatnak - tájékoztatott a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál kedden az érintett körzet katasztrófavédelmi hatóságának közlését idézve.

A beszámoló szerint a robbanás Rotterdam Zuidwijk nevű kerületében történt éjszaka, egyelőre ismeretlen okból. A nagy erejű detonáció ablakokat tört be, lakások falait döntötte le, és autókat rongált meg.

 Legalább két ember megsérült, egyiküket kórházba szállították, a háztömbben élő több tucat lakót evakuálták, három embert továbbra is eltűntként kezelnek - közölte az MTI. 

A rotterdami rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az okokról csak akkor lehet bizonyítékokat keresni, ha biztonságosan be lehet jutni az épületbe. Ekkor tudják ellenőrizni azt is, hogy a három eltűntet a romok temették-e maguk alá. Felkutatásukra drónokat is használnak - tájékoztatott. Kiemelte: sok minden még mindig tisztázatlan, a helyzet bonyolult. "Nem számítunk arra, hogy néhány órán belül választ kapunk arra a kérdésre, hogy mi okozta a robbanást" - fogalmazott, majd hozzátette: általában gyorsan be lehet jutni az érintett épületekbe kutyák segítségével, de ez a jelen esetben nem lehetséges. Nem világos ugyanis, hogy az épület milyen mértékben vált omladékonnyá a tűz következtében - tette hozzá.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy nemrégiben egy fejnélküli holttestre bukkantak az ír rendőrök Dublin belvárosában, a Cepel Streeten működő jótékonysági menhelyen, ahol hajléktalan emberek húzhatják meg magukat. A hírek szerint egy fiatal férfi egy saját készítésű bombát rejtegetett a párna alatt, ami aztán véletlenül berobbant

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés