Hirdetés

Igazi szörnyeteggé válik az időjárás, az egész országra kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Ma sem ússzuk meg szárazon, a meteorológusok szerint zivatarokra lehet számítani, melyeket felhőszakadás, viharos szél és jégeső kísérhet.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország keleti harmadában többórás, másutt pedig sok napsütés várható. Záporra, zivatarra szórványosan - főként az északkeleti-keleti harmadban és a Délnyugat-Dunántúlon - számíthatunk - írja a HungaroMet az előrejelzésében. 

Az északnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Az egész országra kiadták a riasztást mára is

Csütörtökön eleinte a déli, délutáni órákban elsősorban az ország északkeleti harmadában, illetve a Dunántúlon (a középső területeken kisebb valószínűséggel), majd egyre inkább a középső országrészben (is) valószínűek zivatarok. 

A zivatarokat helyenként felhőszakadás (> 30 mm) kísérheti, nagyobb számban a Dunától keletre, de a Dunántúlon is van esély lokálisan felhőszakadás vagy kis területen jelentősebb mennyiségű csapadék (> 25-30 mm) előfordulására. Zivatarok környezetében néhol viharos (55-70 km/h) széllökés, illetve kevés helyen jégeső (1 cm alatti átmérővel) is előfordulhat.

Mint azt a naphire.hu is megírta, óráról órára közelít az ítéletidő és csütörtökön és pénteken folytatódik a záporokra, zivatarokra hajló idő, többfelé és több alkalommal is leszakadhat az ég. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés