Hirdetés

Most közölték a meteorológusok: szanaszét ázunk ma is

Nap Híre portré Nap Híre

Szerdán többórás napsütésre számíthatunk, aztán ránk szakad majd az ég. A meteorológusok az egész országra kiadták a riasztást.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán napközben a felhőzet szakadozása tovább folytatódik, és hazánk nagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű. Zápor, zivatar több helyen - nagyobb számban az északkeleti-keleti harmadban, illetve a Nyugat-Dunántúlon - várható. 

A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként - főként zivatarok mentén - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Ma is szanaszét ázunk, kiadták a riasztást az egész országra

Szerdán a nap első felében elsősorban az ország keleti, északkeleti harmadán fordulhat elő nem heves zivatar, emellett az Észak-Dunántúlon minimális eséllyel villámtevékenység társulhat egy-egy záporos góchoz.

Délután az északkeleti, keleti harmadban ismétlődő jelleggel újabb zivatarok alakulhatnak ki, melyeket felhőszakadás (ált. 15-30 mm, lokálisan néhol >30 mm), apró szemű jég (< 2 cm) és szélerősödés kísérhet.

Emellett délután kisebb számban a nyugati és déli határvidéken is előfordulhatnak zivatarok. A késő esti órákra a zivatarok lassan fokozatosan lecsengenek, jelentősen csökken a számosságuk.

Milyen idő lesz a héten? Mint azt a naphire.hu is megírta, folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés