Hirdetés

3 centis jég, brutális szél és felhőszakadás: kegyetlen vihar éri el ma az országot

Nap Híre portré Nap Híre

Az egész országra kiadták a riasztást, több vármegyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, a zivatarok estére rendszerbe szerveződhetnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! 

A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Az egész országra kiadták a riasztást, kegyetlen vihar jön

Hajnalban, reggel a Dunántúl északi részén, valamint délkeleten, majd várhatóan a Duna-Tisza közének középső tájain többfelé fordulhatnak elő zivatarok egy dél felől, északra helyeződő zivatarrendszer hatására. A zivatarok környezetében reggelig, lokálisan jelentős mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás (~ 20-35 mm), néhol jégeső (1-2 cm átmérővel), viharos szél (60-75 km/h) szél kialakulhat.

Szerdán a déli, kora délutáni óráktól éjfélig egyre többfelé - éjfélig összességében több helyen várhatóak zivatarok -, amelyek részben egy délről, északra helyeződő rendszerbe szerveződhetnek. A zivatarokat helyenként viharos szél (60-90 km/h), jégeső (1-3 cm-s átmérővel), felhőszakadás (30-50 mm) kísérheti. Elsősorban az ország délnyugati felében, illetve a középső országrészben néhol felhőszakadás (> 50 mm), 90 km/h feletti széllökés, jégeső (> 2-3 cm) előfordulhat.

Mi jön ezután?

Hivatkozás másolása

Az időjárás-előrejelzés szerint a hét második felében melegedés kezdődik, a hét és a hónap utolsó napján a legmelegebb órákban 29-34 fok valószínű.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés