Hirdetés

Riadót fújtak: Hatalmas veszély fenyegeti a kisállatainkat

Nap Híre portré Nap Híre

Az elkövetkező napokban egyre nagyobb fokozatra kapcsol a hőség, ami nemcsak az emberekre, hanem az állatokra nézve is veszélyes lehet. A házi kedvenc felelős tartását a gazdi kis odafigyeléssel jobbá teheti, hogy a nagy melegben ne történjen baj.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője néhány apró praktikával segíti kisállatok védelmét a nagy nyári melegben. Azt írta az egyesület közleményében: a háziállatunknak mindig legyen bőséges folyadék biztosítva, és lehetőség arra, hogy önszántából hűvös helyre tudjon húzódni.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsai kutyák kánikulában történő tartásához:

Hivatkozás másolása
  • a nagy nyári hőségben se feledkezzünk el a játékról és a nagyobb sétákról, melyeket kora délelőttre és késő délutánra időzítsük,
  • forró aszfalt helyett a tappancsok épségéért a fűben érdemes sétáltatni,
  • állatunk számára mindig legyen hűvös hely, ahova a napsugárzás elől szabadon el tud bújni,
  • kedvencünknek az élelem mellé naponta többször friss ivóvizet kell biztosítani,
  • házi kedvencünket ne hagyjuk egyedül autóban (még nyitott ablaknál se), hiszen a tűző napon a belső hőmérséklet az egekbe szökhet,
  • lakásban tartott állatok esetén reggel - munkába menet előtt - sötétítsünk be, hogy ne forrósodjon be a szoba.

A felelős állattartó a jó gazda gondosságával jár el az állatai kapcsán. Apró dolgokról van szó, de nagy a felelősség. Nem mellesleg állatot a nagy melegben kínozni bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kapható - ismertette Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

38 fok is lehet a héten

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, a héten a strandokon is elviselhetetlen lesz a hőség. A hét napos időjárás-előrejelzés szerint folytatódik a nyáriasan meleg idő, a héten sok lesz a napsütés, a hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban is mindössze 20 fokig csökken a hőmérséklet. 

(MTI) 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés