Hirdetés

Káosz a reptéren: sztrájk miatt teljes leállás jön

Garai Kitti portré Garai Kitti

A munkabeszüntetés helyi idő szerint hétfőn hajnali 3:30-kor kezdődik és éjfélkor ér véget, ez idő alatt az összes induló személyszállító járatot törlik.

A német Verdi szakszervezet hétfőn egynapos sztrájkba hívta a berlini repülőtér légiközlekedés-biztonsági személyzetét egy folyamatban lévő bérvita miatt - írja a Portfolio

Csütörtökön és pénteken már voltak munkabeszüntetések négy másik városban - Düsseldorfban, Hamburgban, Köln-Bonnban és Stuttgartban - ahol összesen több mint 700 járatot töröltek. Németországban egyébként az elmúlt évtizedek legnagyobb sztrájkjai zajlottak, mivel a növekvő megélhetési költségek emelkedése miatt a szakszervezetek magasabb béreket követelnek.

A biztonsági személyzet figyelmeztető sztrájkja miatt április 24-én, hétfőn nem lehet majd indítani személyszállító járatokat - áll a berlini Brandenburgi repülőtér közleményében, hozzátéve, hogy az érkező járatok is érintettek lehetnek. 

A szakszervezet tárgyalásokat folytat a BDLS légiközlekedés-biztonsági szövetséggel, hogy béremelést szorgalmazzon az éjszakai, hétvégi és ünnepnapi műszakokért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés