Hirdetés

Nem vicc: 5 milliárd forintnyi (!) aranyat loptak el a torontói reptéren

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Komoly mennyiségű aranyat rabolhattak el ismeretlenek a Toronto Pearson nemzetközi repülőtérről a rendőrség közlése szerint. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

Az Ontario tartományban található repülőteret gyakran haszálják bányászott arany szállítására, valószínűleg egy ilyen küldeményt loptak el a helyszínről a minap - közölte a 24.hu.

Az ellopott arany és más értékek nagyjából 20 millió kanadai dollárt, azaz átszámítva több mint 5 milliárd forintot érnek.

A hatóságok feltételezései szerint az érintett konténert a rakománytároló létesítményből tulajdonították el a tettesek. Kiemelték, a keresett szállítókonténer fél négyzetméteres, és az arany mellett más értékeket is rejtett. Az viszont nem derült ki, hogy melyik légitársaság érintett az ügyben, ahogy az sem, honnan hová tartott a rakomány.

Ez Kanada történelmének egyik legnagyobb rablása. 2011-ben és 2022-ben háromezer tonna juharszirupot tulajdonítottak el bűnözők egy québeci raktárból körülbelül hasonló értékben, mint a mostani esetnél.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés