Hirdetés

Rendkívüli hír: Putyin eldöntötte, NATO-területre lép

Nap Híre portré Nap Híre

Nem is akárhova utazik az orosz elnök.

A tervek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök hamarosan Törökországba látogat - közölte a hírt Hakan Fidan török külügyminiszter.

A Portfolio beszámolója szerint a látogatásra még ebben a hónapban sor kerülhet. Putyin a NATO egyik legerősebb tagállamába látogat. A lap kiemelte, hogy Törökország többször is megpróbált közvetíteni Oroszország és Ukrajna között, hogy lezárják a háborút, például nekik köszönhetően született meg a fekete-tengeri gabonaalku is, ami az ulrán gabonaexport szabad áthaladását biztosította, míg az oroszok tavaly ki nem léptek belőle.

Hakan Fidan mostani beszámolójából kiderült, hogy pontosan a gabonamegállapodás lehetséges megújítása lesz az egyik kiemelt téma Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin között.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy a két vezető találkozóján téma lesz Szíria biztonsági helyzete, valamint Erdogan elnök egyeztetni fog a lehetséges energetikai együttműködésekről is Putyinnal. A török sajtó szerint február 12-én várható Putyin látogatása Törökországban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés