Hirdetés

Döbbenetes bejelentés élő adásban: elmegyek Putyin ellen harcolni

Nap Híre portré Nap Híre

Egy népszerű ukrán televíziós élő adásban jelentette be, hogy a mikrofont gépfegyverre cseréli és csatlakozik az ukrán hadsereghez.

Orest Drymalovszkij
Orest Drymalovszkij

Már harmadik évéhez közeledik az Oroszország teljes körű inváziójának visszaszorításáért folytatott küzdelem Ukrajnában. 

Egy 29 éves ukrán műsorvezető, Orest Drymalovszkij a hírműsora végén így köszönt el a nézőitől: Egyelőre ennyi. És számomra ez ma egy személyes befejezés. Ez volt az utolsó adásom, mielőtt az ukrán fegyveres erőkhöz mozgósítanak.

Később egy interjúban a döntésével kapcsolatban elmondta, hogy a katonakorú férfiak kötelessége jelentkezni, mondván: "Nincs más út a győzelemhez."

Elárulta, hogy korábban fontolóra vette, hogy elhagyja az országot, hogy békében éljen külföldön, ahogy több százezrek tették. De így folytatta: „Ukrajnában akarok dolgozni, itt szeretnék családot alapítani és saját vállalkozást építeni, azt akarom, hogy a jövőbeli gyermekeim itt éljenek. Ahhoz, hogy mindez megtörténjen, az államot meg kell őrizni. Az állam megmentéséhez csatlakozni kell a hadsereghez, amikor az államnak szüksége van rá.”

A műsorvezető bevallotta, hogy fél, és elmondta, hogy felkészült a behívásra, elsősegélynyújtó tanfolyamon és tűzoltóképzésen is részt vett - írja az angol Metro újság.

Ukrajna eközben igyekszik megreformálni mozgósítási törvényeit, hogy több embert lehessen behívni a hadseregbe.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés