Hirdetés

Rendkívüli hír: Orbán Viktor konvoja bajba került a békemisszió során

Nap Híre portré Nap Híre

Alig néhány nappal a találkozó előtt véglegesítették Orbán Viktor ukrajnai útját. 

A Nap Híre is beszámolt arról, hogy az EU vezetői csütörtökön aggodalmuknak adtak hangot a pletykák miatt, amelyek szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök - az EU soros elnökségének élén - Moszkvába készül utazni, Charles Michel, a Tanács elnöke pedig úgy fogalmazott, hogy erre "nincs felhatalmazás".

Írtunk arról is, hogy a Orbán Viktor gépe Moszkva felé vette az irányt. alig néhány nappal azután utazik Moszkvába, hogy Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

Végül kiderült, hogy a hír igaz volt: békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A magyar miniszterelnök így Brüsszelből repült Debrecenbe, majd onnan ment egyenesen Kijevbe – tudta meg a Blikk. Az ott töltött idő alatt történtek azonban váratlan események is, például defektet kapott a konvojának egyuk autója.

A Blikk azt írja: Orbán hétfő este Brüsszelben a kíséretével repülőre ült, ám hétfő este Budapest helyett Debrecenben landoltak, hogy időt spóroljanak: úgy tudjuk, a hajdú-bihari vármegyeszékhelyen ugyanis már a saját konvoja várta a miniszterelnököt, aki a Brüsszelből vele érkező szűk stábjával átült a kocsikba, majd elindultak a beregsurányi átkelőhöz.

2100 kilométert utazott

Hivatkozás másolása

A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött, a hollywoodi akciófilmek előzeteseire hajazó videóból kiderül, hogy a 24 órás, oda-vissza autózás alatt 2100 kilométert tettek meg, miközben 10-szer álltak meg benzinkútnál.

Részben azért is haladtak lassan, mert Kijevbe autópálya helyett többnyire rossz minőségű út vezet, ráadásul az egyik autó defektet is kapott. Emiatt a tervezettnél fél órával tovább maradt a delegáció Ukrajnában.

A lap azt írja: Orbán először a kijevi nagykövetségre ment, ahol mindenki felfrissülhetett egy picit és átöltözhetett, majd az elnöki palota felé vette a csoport az irányt. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott háromórás tárgyalás után a kormányfő visszatért a nagykövetségre, aztán szinte azonnal el is indult Budapest felé.

A Blikk szerint nem volt fogadás, sehol máshol nem járt a miniszterelnök, még ebédelni sem ült be sehova Kijevben. A nagykövetségen csomagoltak neki szendvicset a hazaútra, az ételt az autóban fogyasztotta el.

A delegáció szerdára virradó hajnalban, 4 óra körül érkezett meg Budapestre, reggel pedig a kormányfő már a Karmelitában fogadta a francia–svájci Thérèse Blanchetet, az Európai Tanács főtitkárát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés