Hirdetés

Mégis mi történik? Orbán gépe Moszkva felé vette az irányt

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor alig néhány nappal azután utazik Moszkvába, hogy Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

Pany Szabolcs, a VSquare és a Direkt36 újságírója csütörtökön az X-en (korábban Twitter) osztotta meg, hogy reggel 9 óra után nem sokkal felszállt Budapestről az Airbus A-319-es kormányzati repülőgép, ami Orbán Viktort viszi Moszkvába. Az akkor megosztott radarképen látszik, hogy a gép fél 10 előtt már Krakkót is elhagyta, és Lengyelország felett repült akkor még.

A magyar miniszterelnök a Kremlbe látogat, és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal, a VSquare egymástól független közép-európai országokból származó forrása alapján Szijjártó Péter külügyminiszter is Orbánnal tart.

Orbán Viktor a moszkvai út után az azerbajdzsáni Susába megy, ahol részt vesz a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján, ott lesz pénteken és szombaton is.

A magyar miniszterelnök legutóbb tavaly októberben Pekingben találkozott Putyinnal egy fórumon, ahova egyedüli uniós politikusként volt jelen - írja a Telex.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés