Hirdetés

Rendkívüli hír: meghalt O. J. Simpson

Nap Híre portré Nap Híre

Hetvenhat éves korában elhunyt O. J. Simpson.

Az egykori amerikai focista családja az X-en (korábban Twitter) osztott meg egy rövid közleményt, melyben bejelentették Simpson halálát. 

"Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson feladta a rák elleni küzdelmet. Gyermekei és unokái vették körül.  Az átmenet ezen időszakában a családja arra kéri Önöket, hogy tartsák tiszteletben a magánélet és a kegyelem iránti kérésüket"

- olvasható a bejegyzésben, amit Simpson profilján tettek közzé.

O.J. Simpson az egyik legismertebb amerikai futballjátékos volt, aki később televíziós személyiségként és színészként is ismert lett. Először a San Francisco 49ers, majd a Buffalo Bills amerikaifutball csapatában játszott a National Football League-ben. Az 1960-as és 1970-es években volt aktív játékos. 1973-ban rekordot döntött, amikor 2003 yardot futott egy szezonban.

Az igazi világhírnevet azonban nem a futballkarrierjének köszönhetően szerezte meg. 1994-ben a feleségét, Nicole Brown Simpson-t és Ron Goldman-t meggyilkolták. Az ügy hatalmas médiavisszhangot kapott, és hosszú tárgyalások után O.J.-t végül felmentették a gyilkosságok vádjából.

Ezt követően azonban fegyveres rablás miatt 33 éves börtönbüntetésre ítélték, végül 2017-ben mégis elhagyhatta a börtönt. Idén februárban derült ki, hogy a sztárnál prosztatarákot diagnosztizáltak, ami miatt megkezdte a kemoterápiás kezeléseket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés