Hirdetés

Rendkívüli hír: elhalasztja a Hamász a túszok elengedését

Nap Híre portré Nap Híre

A terrorszervezet addig nem engedi el a mára kiszabadítani tervezett túszokat, amíg "Izrael be nem tartja a megállapodást". 

A terrorszervezet addig nem engedi el a mára kiszabadítani tervezett túszokat, amíg "Izrael be nem tartja a megállapodást" - jelentette az AFP

Mint azt a naphire.hu is megírta, péntek reggel megkezdődött négynapos tűzszünet az Izrael és a Hamász közötti háborúban. A Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista terrorszervezet péntek este adta át a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek a túszok első csoportját, köztük egy 13 éves gyermeket is. Nem sokkal korábban 11 thaiföldi vendégmunkást is elengedett fogságából a Hamász, ezt időközben megerősítette a thaiföldi miniszterelnök.

Arról is írtunk, hogy az izraeli hadsereg már megkapta a listát arról, hogy ma kiket engednek szabadon a terroristák.

A nap folyamán Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Facebook-oldalán közölte: „Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszter kollégával folyamatosan kapcsolatban vagyok. A katariak mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több túsz és minél több magyar fogvatartott visszakapja a szabadságát.”

„A miniszter hozzátette: mindenkinek a megértését és a türelmét kéri, hiszen itt emberéletekről, törékeny megállapodásokról, válságos helyzetről van szó, így csak akkor tudnak a túszokról információval szolgálni, amikor az semmilyen módon nem fenyegeti a biztonságukat” – tette hozzá a miniszter. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés